Liderul sindical al taximetriştilor tulceni acuză: evaziune de 300.000 de lei lunar din munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform calculelor făcute de sindicaliştii din taxiemtrie, la atât ajunge evaziunea fiscală din munca la negru, munca la gri sau neînregistrarea tuturor sumelor încasate

Mateiu Ilie, liderul sindical al taximetriştilor, a declarat azi într-o şedinţă ţinută la Prefectură, că sute de şoferi din Tulcea sunt înregistraţi cu două ore de muncă, deşi lucrează cu normă întreagă, ba chiar şi mai mult de atât.
„Verificaţi şi la Inspectoratul de Muncă. Din cele 390 de contracte, cât spun ei că au, 85% sunt cu două ore, cu patru ore sau cu şase ore“, spune Mateiu Ilie.
Acesta susţine că a făcut un calcul şi că lunar statul este păgubit de 30.000 de lei. „Eu lucrez de şapte ani în domeniu. Noi la dispecerat ştim cât încasează firmele într-o zi, aşa că putem să ne facem o părere despre ce se întâmplă“, mai spune acesta.
Nu este înregistrată munca de noapte!
Conform celor declarate de acelaşi lider sindical, în fiecare noapte lucrează aproximativ 100 de taximetrişti. Cu toate acestea, ei nu apar oficial cu muncă pe timp de noapte, nici măcar pentru câteva ore.
Prefectul Vasile Gudu susţine că pentru a rezolva aceste probleme ar trebui să ia atitudine şoferii: „Atunci când vin controalele peste ei fug. Asta înseamnă că şi ei se complac în astfel de situaţii.  Iniţiativa ar trebui să vină de la ei, că au cel mai mult de pierdut“.
Şoferii, însă, sunt nemulţumiţi, dar nu fac nimic în acest sens: „Dacă mă duc să îi cer să mă treacă la opt ore pe cartea de muncă îmi spune că sunt liber să plec, alţi şoferi aşteaptă să îmi ia locul. Şi de ce să nu recunoaştem că aşa este? Sunt şofer de zece ani. Nu ştiu să fac altceva. Unde mă duc dacă mă dă afară? Mă mai ia cineva acum?“, spune un şofer de taxi din Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite