Liceele de tradiție, cele mai căutate de elevii tulceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Dobrogean Spiru Haret și Liceul Teoretic Grigore Mosil sunt și în acest an cele mai râvnite unități școlare de către proaspeții absolvenți de generală. Cele două unități de tradiție sunt singurele cu o promovabilitate de peste 90% la examenul de bacalaureat.

Eleva cu cea mai mare medie de admitere la liceu, Andrada Artmanov (15 ani) va merge la Spiru Haret. Andrada Artamanov are media de admitere la liceu 9,99 (media generală în ciclul gimnazial fiind 9,98), este multiplă olimpică la fazele naționale de română și matematică și vrea să devină polițistă.

„Am optat în cele din urmă pentru admiterea  la Colegiul Dobrogean Spiru Haret, la filologie, deși inițial optasem și pentru Grigore Mosil. Mai departe aș vrea să dau la Academia de Poliție, pentru că mi se pare cea mai interesantă, în sensul că mi se pare că într-adevăr fac ceva , mă implic și nu stau să văd ce se întâmplă“, spune Andrada.

Click pe imagine pentru fotogalerie!

image

Cu o medie generală de admitere de 9,95 (10 la examen și 9,90 în gimnaziu), colega sa de clasă Daiana Banea i-a călcat pe urme. Eleva își dorește să urmeze cursurile Liceului Teoretic Grigore Moisil, matematică informatică și să ajungă arhitect, fiind pasionată și de desen.

„Am optat pentru acest liceu de tradiție și vreau să-mi continui studiile în domeniul matematicii. Cred că îmi va fi de folos pentru cariera pentru profesia pe care mi-o doresc“, spune Daiana.

Citiți în Adevărul de astăzi motivele pentru care elevii merg la aceste licee!

Admitere liceu 2011. Repartizarea locurilor în Tulcea

Judeţul Tulcea are cele mai puține note de 10 la evaluare

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite