La un pas de tragedie pe Razelm: Trei constănţeni rătăciţi în Delta Dunării, recuperaţi de frontierişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei au campat la capul Doloşman şi au ieşit la pescuit. Ieri după amiază, poliţiştii de frontieră tulceni au intervenit pentru recuperarea celor trei persoane care se aflau în pericol, după ce ambarcaţiunea cu care navigau pe Lacul Razim  nu a mai putut fi manevrată în siguranţă.

Ieri, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea, au fost sesizaţi, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, că pe Lacul Razelm, în zona Cap Doloşman, se află trei persoane care nu mai puteau naviga datorită unei defecţiuni la motorul ambarcaţiunii în care se aflau.
„Poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă cu o ambarcaţiune rapidă de intervenţie reuşind să găsească şalupa aflată în derivă la aproximativ 7 kilometri de mal, după aproximativ o oră de căutare“, spune Cezar Projovschi, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Tulcea.
Persoanele salvate se aflau la bordul ambarcaţiei pentru o partidă de pescuit sportiv, iar defecţiunea motorului a făcut ca aceasta să nu mai poată fi controlată şi să se depărteze de mal. Aflate în dificultate, speriate, persoanele au solicitat sprijinul autorităţilor printr-un apel telefonic la numărul de urgenţă 112.
Cei trei turişti, cu domiciliul în Constanţa, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportați în siguranţă până la Cap Doloşman, locul unde aceștia erau campați.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite