La Tulcea: Începe festivalul internaţional de teatru „Tragos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 22-27 mai 2012, în Tulcea se va desfășura cea de-a XII-a ediție a festivalul internaţional de teatru „Tragos“. Ediția din acest an este dedicată Anului Caragiale, spun reprezentanţii teatrului tulcean.

La această ediție vor participa: Teatrul Jean Bart Tulcea, Teatrul Maria Filotti Brăila, actorul Ilie Gheorghe de la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, Teatrul Studențesc Podul din București, Departamentul de Arte din Craiova cu două spectacole, Tetrul Clasic Ioan Slavici din Arad cu două spectacole, Compania S-Baroc din București, Trupa de teatru Altar din Tulcea.
Festivalul „Tragos” s-a născut din necesitatea unei instituții profesioniste de spectacole în Municipiul Tulcea, la inițiativa lui Nelu Serghei și a lui Ion Dore, fondatorii grupului de teatru „Altar”.
În anul 1993, festivalul debutează ca o manifestare concurs adresată teatrelor neprofesioniste din țară, având și o secțiune unică pentru un festival de gen existent – recitaluri dramatice individuale.
Din anul 1995, „Tragos” devine festival internațional, între timp dobândind statutul de cel mai curtat și râvnit festival din țară. Din lipsă de fonduri, în anul 1999, își încetează existența, până în anul 2003, când își mai adaugă o ediție.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite