La Nicolae Bălcescu: Un bebeluş înmormântat fără certificat de deces urmează să fie deshumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se întâmplă în satul Nicolae Bălcescu din comuna Nalbant, judeţul Tulcea: Un copil de un an şi nouă luni care a murit în urmă cu două zile a fost înmormântat fără certificat de deces sau dovadă pentru înhumare.

Înmormântarea s-a făcut cu preot, spun reprezentanţii administraţiei locale. Nu se ştie exact de ce părinţii au înmormântat bebeluşul decedat fără a lua toate actele necesare. Părinţii sunt tineri, au aproximativ 30 de ani şi au patru copii. Locuiesc în satul Nicolae Bălcescu din Tulcea de câţiva ani (sunt veniţi din Hârşova) şi aveau patru copii.

Protoiereul de la Babadag: Preotul a avut încredere în familie

Preotul Paul Manolache, protoiereu  la Babadag (de care aparţine şi biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din localitatea Nicolae Bălcescu), spune că a discutat despre acest caz cu părintele din sat, Lucian Manole. „Nu a fost nicio rea intenţie. Preotul din localitate a avut încredere în oameni că vor aduce actele necesare. A fost rugat să nu mai amâne înmormântarea încă o zi şi i-a ajutat. Nu avea de unde să ştie că ei nu îşi vor lua certificatul de deces şi celelalte documente“, a precizat părintele Manolache.

Primarul: Nu au luat nici măcar dovada de înhumare

„Am discutat cu o rudă a copilului care trebuia să ajungă ieri (n.n. joi) la primărie pentru a discuta despre acest caz. Mi-au zis că vin, dar nu au ajuns nici măcar astăzi. Am înţeles că ei spun că nu au găsit-o pe doctoriţă şi de aceea au înmormântat copilul. Cum s-a ajuns în această situaţie mi-e greu să înţeleg. Nu aveau nici măcar dovadă pentru înhumare, de la primărie“, spune primarul din comuna Nalbant, Ion Nicolae.

Parchetul stabileşte deshumarea

Reprezentanţii Poliţiei şi ai Parchetului s-au sesizat în acest caz. Din câte se pare, copilul avea probleme medicale. Părinţii au chemat ambulanţa atunci când au văzut că acesta se simte rău, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea bebeluşului. „În acest caz necropsia trebuie să stabilească exact cauza decesului“, a precizat Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.
Decizia de deshumare aparţine, însă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, dar care nu a stabilit încă dacă se impune sau nu o deshumare. Cel mai probabil, o decizie în acest sens va fi luată în cursul zilei de luni.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite