Israelienii dezvoltă un nou parc eolian în judeţul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de investitori israelieni va dezvolta un parc eolian la Casimcea, judeţul Tulcea. „Vrem sã construim douã sau chiar trei parcuri eoliene pe an în România. Anul acesta vrem sã mai începem unul“, a declarat Boaz Peled, directorul general al Energy Rose.

Conform Primăriei Casimcea, grupul Energy Rose va investi circa zece milioane de euro, producţia urmând să atingă 21 de megawaţi anual.

„E un lucru excelent că investitorii continuă să vină, se strâng mulţi bani la bugetul comunei, e mană cerească în aceste vremuri de criză“ spune primarul comunei Casimcea, Gheorghe Ţilincă.

Conform autorităţilor locale în zonă urmează să fie amplasate 280 de turbine cu o capacitate totală de peste 800 de megawaţi, parcul urmînd să fie cel mai mare din ţară în cel mult doi ani. Numai austriecii de la Verbund, prin firmele Alfa şi Beta Wind amplasează o capacitate de 700 de megawaţi, restul turbinelor aparţinănd celor de la Enel Greenpower, Eolica Dobrogea, Electricom, precum şi unor jucători mai mici în zonă care au între trei şi zece turbine.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite