Investiţia de la „Trei fântâni“, finalizată. Cum trebuia să arate parcul şi cum se prezintă acum GALERII FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona „Trei fântâni“
Zona „Trei fântâni“

Investiţia este finalizată, iar tulcenii au reuşit deja să vadă cum arată parcul din capătul străzii Unirii. Circulaţia pietonală în zonă a fost reluată din această lună, iar acum se lucrează numai la ultimele detalii.

Conform proiectului, fântânile urmau a fi reabilitate folosindu-se tencuială pentru soclu cu granule de cuarţ maro. Acestea urmau să aibă două rânduri de băncuţe pe schelet metalic şi cu şezut din lemn băiţuit şi lăcuit. Pavimentul urma să fie înlocuit cu unul din plăci de granit, combinaţie între grena şi gri.

Click pe poze pentru a vedea cum arată acum zona!

În zona tablei de şah era prevăzut un amfiteatru cu trei trepte de 50 de centimetri lăţime.
De ce s-a renunţat la pergolă
Tot aici urma să existe şi o pergolă, necesară pentru că în acest parc nu există nicio zonă de odihnă la umbră. Pergola trebuia realizată pe opt coloane cu diametrul de 30 de centimetri tenciuţi şi grinzi din lemn. Stâlpii ar fi trebuit să aibă soclu pătrat placat cu granit şi o talpă cu tencială albă. În capătul pergolei urmau a fi amplasate patru panouri din lemn pentru susţinerea plantelor agăţătoare.

Zona „Trei fântâni“

Click pe poze pentru a vedea cum urma să arate parcul!

Macheta investiţiei din zona 3 fântâni (sursa: Primăria Tulcea)



După cum a declarat consilierul primarului, George Blejan, ideea finală a aparţinut arhitectului şef al municipiului, care a decis că această pergolă nu s-ar fi integrat foarte bine în noul perisaj urban propus de reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite