Interzicerea vânătorii afectează turismul din Delta Dunării, dar e benefică faunei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păsările din Delta Dunării stau liniştite anul acesta
Păsările din Delta Dunării stau liniştite anul acesta

Proprietarii de pensiuni spun că pasionaţii de vânătoare reprezentau o sursă constantă de venit în sezonul rece şi că interzicerea vânătorii ar fi o măsură dictată de la Bucureşti

Sute de turişti, majoritatea străini ajungeau în fiecare toamnă în zona Deltei Dunării la vânătoare, populănd pensiunile localnicilor. Începănd din acest sezon, odată cu noua lege a Rezervaţiei Biosferei, vânătoarea în Deltă a fost interzisă, Administraţia Rezervaţiei nemaieliberând avize de mediu în acest scop.Dacă pe deoparte iubitorii de natură şi activiştii ecologişti au salutat măsura, fiind cunoscute numeroase exemple de partide de vânătoare transformate în adevărate măceluri printre păsările din deltă, agenţii de turism se plâng că au de suferit financiar datorită interdicţiei.

O soluţie pentru sezonul rece

Proprietarii de pensiuni din Delta Dunării spun că interzicerea vânătorii a cauzat prejudicii materiale.
„Aveam oaspeţi tradiţionali, care veneau de ani de zile toamna-iarna la vânătoare. Mulţi aveau contracte, cu grupuri de vânători, români şi străini, se câştigau bani buni mai ales în această perioadă când e pustiu“ spune Sorin Trofin, proprietarul unei pensiuni din Crişan.

„Pauza e benefică faunei“

Reprezentantul Asociaţiei Naţionale a Turismului Ecologic şi Cultural la Tulcea, Silviu Gheorghe spune că măsura este benefică, mai ales că în ultimii ani vânătoarea a fost destul de intensivă în zona Deltei.
„S-a observat şi săptămâna trecută la Crisan, cu ocazia Cupei Deltei la ştiucă, când oaspeţii au fost încântaţi de mulţimea de păsări de pe canale, care parcă ştiu că vânătoarea e interzisă. O pauza de vreo trei ani ar fi benefică pentru refacerea populaţiei“ spune Silviu Gheorghe.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite