Înșelăciuni prin telefon: Victimele sunt mințite că o rudă de-a lor ar fi provocat un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă de timp, la nivelul municipiului Tulcea au fost înregistrate mai multe sesizări privind înșelăciunile prin telefon. Modul de acțiune este unul inedit. Iată ce pretind cei care apelează la aceste variante de a obține bani:

Mod de operare:
Diferite persoane au fost sunate pe telefonul fix și li s-a comunicat că fiul ar fi provocat un accident rutier cu victimă și că are nevoie de bani pentru procedurile legale în astfel de situații. În unele situații persoanele care au apelat au pretins că sunt chiar fiul persoanei. Părțile vătămate au transferat bani sau au transmis coduri de reîncărcare a unor cartele telefonice. Prejudiciile pornesc de la 200 euro și ajung până la 30000 lei.
Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de înșelăciuni trebuie să vă luați măsuri minime de siguranță:
-    Dacă sunteți apelat pe telefonul fix referitor la un astfel de caz, verificați imediat aspectul, contactând membrii familiei dumneavoastră.
-    Nu faceți transferuri bancare pe numele diferitelor persoane care susțin că au legătură cu vreun membru al familiei.
-    Nu furnizați date despre dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră ce ar putea fi utilizate în scopuri necunoscute.
-    Luați în calcul recomandările reprezentanților băncilor de unde intenționați să faceți transferul bancar, pentru că vă pot ajuta să nu fiți prejudiciat.
-    Anunțați Poliția în cazul în care cineva a încercat să vă păcălească în acest mod.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite