Început de an greu pentru tulcenii cu rate în bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima lună a acestui an restanţele tulcenilor la creditele în lei sau valută au crescut faţă de luna decembrie a anului trecut. Comparativ cu luna ianaurie a anului 2010, restanţele s-au dublat.

Criza economică persistă la Tulcea. Buzunarele din ce în ce mai goale ale tulcenilor îi determină să îşi plătească cu greu ratele la unităţile bancare la care au contractat credite.
După cum arată analiza făcută de Banca Naţională a României, în luna ianaurie 2011 tulcenii aveau restanţe de 62 de milioane de lei la creditele în moneda naţională şi de 14,5 milioane de lei la creditele în valută. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, situaţia este îngrijorătoare: în ianuarie 2010 tulcenii aveau restanţe de 42 de milioane de lei la creditele în monedaena naţională şi de numai 5,6 milioane de lei la creditele în valută.
Depozite de 7 milioane de lei într-o lună
Cu toate acestea, aceeaşi analiză a BNR indică faptul că sumele economisite de tulceni sunt destul de mari. Numai în luna ianuarie, tulcenii au depus în bănci 4 milioane de lei (depozite în moneda naţională) şi 3 milioane de lei (depozite în valută).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite