Începe Peştişorul de Aur. Vezi aici noutăţile din acest an!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FESTIVAL Luni începe la Tulcea cel mai mare festival de folclor pentru copii, la care vor participa ansambluri din 11 ţări din Europa. Organizatorii festivalului vin în acest an cu noutăţi pentru iubitorii de folclor: spectacolele vor avea loc simultan în trei zone ale municipiului Tulcea.  

În perioada 7 - 12 august, la Tulcea se va desfăşura cea de-a XIX – a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur“, eveniment organizat de  Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, al Palatului Copiilor Tulcea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea.
Sute de mici dansatori îmbrăcaţi în costume populare vor concura pentru premii dar şi pentru glorie. Festivalul a fost lansat de maestrul coregraf Ştefan Coman.
La competiţie participă ansambluri folclorice din Republica Moldova, Cipru, Slovacia, Armenia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Georgia, Turcia, Macedonia şi bineînţeles , România.
Paradă în centrul oraşului
Festivalul începe luni după amiază, de la ora 18.00,  printr-o paradă prin centrul oraşului, pe traseul: strada Isaccei (din dreptul Bibliotecii Judeţene) - strada Unirii – strada Babadag - strada Dobrogeanu Gherea – strada Păcii – Piaţa Civică. Acesta este capătul de linie, pentru că urmează deschiderea propriu zisă a festivalului în Piaţa Civică a municipiului. De la ora 18.30 fiecare ansamblu participant va evolua timp de un minut. „Vom avea şi discuţii pe tema dansului popular în aceste zile, va fi un continuu spectacol folcloric. Este pentru prima dată când va veni şi o televiziune naţională de profil pentru a transmite festivalul“, a declarat maestrul Ştefan Coman.
Citiţi în Adevărul de Tulcea care sunt cele trei zone în care se vor ţine spectacolele folclorice în acest an!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite