Incendiu la o mănăstire de maici din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la mănăstirea Saon
Incendiu la mănăstirea Saon

Incidentul a fost anunțat pe numărul unic de urgență 112 sâmbătă după amiază, în jurul orei 15.30. Pompierii militari din cadrul Insepctoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ Tulcea au plecat la fața locului pentru lichidarea incendiului.

Este vorba despre mănăstirea de maici Saon, de lângă Niculițel. Din primele informații, focul se manifestă la nivelul unei chilii din cadrul mănăstirii. Nimeni nu a fost rănit în acest incendiu.
„Trei echipaje de pompieri s-au deplasat cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiuluii. Aceștia au constatat că focul se manifesta la nivelul tavanului“, spune Angela Tulceanu, purtător de cuvânt al ISU.
În urma intervenţiei pompierii tulceni au stins incendiul, în care au ars 150 de metri pătrați din tavanul care  era construit din lut cu stuf,  130 de metri pătrați de tavan fals, 250 de metri pătrați de acoperiş din  lemn şi tablă, o baie construită din PVC şi mobilier aflat în încăperi.
Din cercetările efectuate la faţa locului, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o o lumânare lăsată în apropierea materialelor uşor inflamabile.
Pentru a evita producerea unei astfel de situaţii de urgenţă specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul  Inspectoratul pentru Situaţii  de  Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea recomandă să manifeste atenţie în mânuirea lumânărilor  şi să fie ales cu grijă locul în care vor amplasa candelele şi lumânările, iar acestea sa fie supravegheate

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite