Încă 130 de frontierişti tulceni rămân pe drumuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor aşteaptă cu sufletul la gură să afle dacă vor mai avea loc de muncă. Cifrele oficiale vor fi anunţate în câteva zile de ministrul Igaş. Este vorbe de 14 ofiţeri, 95 agenţi şi 21 de funcţii la personalul contractual.

Încă 130 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea vor rămâne fără locul de muncă. Preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea spune că deja s-a primit o listă cu funcţiile ce vor fi radiate.
„Este vorbe de 14 ofiţeri, 95 agenţi şi 21 de funcţii la personalul contractual“ spune Marian Basău.

Culmea, spun cei de la Frontieră, mărirea schemei de funcţionare a fost una dintre condiţiile de aderare la U.E. , din acest motiv fiind angajaţi 356 de oameni. Încet încet s-a tot restructurat, în 2009  şase posturi de la detaşamentul de intervenţii au fost radiate, dar economia nu a existat deoarece cu acelaşi număr de funcţii a fost suplimentată structura similar din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea. Tot în 2009 au fost radiate 50 de funcţii, fiind suplimentat cu acelaşi număr de funcţii structura Poliţia Deltei, structură subordonată direct IGPR. În fine, recent au  fost radiate din ştat toate funcţiile vacante din IJPF Tulcea, 132 la număr.

 „Acum, când trebuie să intrăm în Schengen, să securizăm mult mai bine frontierele externe ale U.E. renunţăm la resursa umană, într-adevar am primit tehnică de invidiat dar... Delta Dunării are o configuraţie a reliefului aparte, unde tehnica de ultimă generaţie nu poate înlocui omul.....“ mai spune liderul sindical Basău. Conducerea instituţiei s-a abţinut de la comentarii.

La momentul de faţă în cadrul Inspectoratului Tulcea sunt angajate 970 de persoane. Reprezentanţii Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţiei Tulcea au declarat că nu au primit deocamdată date privind numărul posturilor ce vor fi restructurate.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite