În oraş fără maşină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 16 şi 22 septembrie 2011 are loc a zecea ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene,  derulată sub sloganul „Mobilitate alternativă“. Tulcenii sunt invitaţi, astfel, să încerce alternative la utilizarea propiilor autovehicule.


Prin evitarea, schimbarea şi îmbunătăţirea transportului la nivel local, oraşele europene pot îmbunătăţi echilibrul energetic şi performanţele de mediu ale sistemului de transport şi, în acelaşi timp pot face viaţa urbană sănătoasă, mai sigură şi mai plăcută.
Săptămâna culminează cu acţiunea „În oraş fără maşina mea“, eveniment ce poate duce la realizarea unei sau mai multor zone exclusiv pentru pietoni, biciclişti şi transport public pentru o zi întreagă.
Campania Săptămâna Mobilităţii Europene  este o campanie de sensibilizare, care vizează conştientizarea cetăţenilor  şi îndrumarea acestora spre utilizarea transportului public, mersul cu bicicleta, mersul pe jos şi care încurajează oraşele europene să promoveze aceste moduri de transport şi să investească în noile infrastructuri necesare.
Obiectivul general al campaniei Săptămâna Mobilităţii Europene este de a încuraja conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban. De fapt, ea nu este doar o chestiune de combatere a poluării atmosferice sau de zgomot, ci de asemenea, de îmbunătăţire a calităţii vieţii în mediul urban.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite