Icoana Maicii Domnului Făcătoare de minuni de la Celic ajunge la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoana ajunge la Tulcea (sursa: crestinortodox.ro)
Icoana ajunge la Tulcea (sursa: crestinortodox.ro)

În această seară, tulcenii care doresc să vadă icoana de la mănăstirea Celic Dere din judeţul Tulcea va ajunge la o biserică din municipiu. Tot aici va avea loc şi o slujbă de seară (de Buna Vestire).

Prea Sfinţia sa Visarion Bălţat, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, va primi icoana Maicii Domnului Făcătoare de minuni de la Mănăstirea Celic Dere. Icoana va fi dusă în procesiune la biserica „Buna Vestire“ paraclis Episcopal, unde se va săvârşi slujba Vecerniei cu Litia.
Conform site-ului crestinortodox.ro, aceasta a aparţinut unei familii de credincioşi  din comuna Nerusai, judeţul Ismail, Basarabia.
Prima minune s-a petrecut atunci când, în urma unui incendiu, din toată gospodăria prefacută scrum nu a rămas decât această icona, înnegrită dar nearsă. Mai târziu, moştenitorii familiei din Basarabia au vrut să o înlocuiască şi au încercat din nou să o ardă. Nu au reuşit, iar icoana a rămas nearsă pe jaratec.
Mai târziu, în ajunul Sfintei Invieri, stăpânul casei a intrat în camera în care se afla sfânta icoană ca să ia Pasca şi s-o duca la biserică pentru sfintire, potrivit obiceiului. Imaginea i-a rămas întipărită în minte: dinspre icoană se revărsau raze luminoase. Mai mult, acesta a auzit o voce care i-a spus: „Luaţi-mă de aici şi duceţi-mă unde sunt adunate fecioarele ca să mă duc împreună cu ele să fac ascultare în Turcia“.




Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite