Hristu Caraman investeşte în eoliene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hristu Caraman, patronul hotelului Delta
Hristu Caraman, patronul hotelului Delta

Omul de afaceri tulcean, care administrează în prezent două hoteluri în Delta Dunării, şi-a dat seama că businessul cu centrale eoliene este o investiţie de viitor.

Hristu Caraman a întocmit încă din 2010 un plan de afaceri, iar în vara aceasta, pe data de 29 iunie,  a depus documentaţia necesară pentru a porni lucrările la un parc eolian. Acesta urmează să se întindă pe o suprafaţă totală de 68 de hectare de teren, în extravilanul comunei Casimcea, din judeţul Tulcea. Investiţia se va realiza prin intermediul firmei Complex Delta, iar pentru început fima lui Caraman va amplasa şase turbine eoliene Vestas cu o înălţime de 150 de metri şi un diametru al rotorului de 100 de metri.

Sezon turistic bun

Nici afacerile din turism nu merg prost pentru Caraman. Hotelurile pe care acesta le administrează pe faleza din Tulcea, Delta 1 şi Delta 2, au în medie, anual, un grad de ocupare de 80 de procente. Cele mai aglomerate luni sunt august şi septembrie, iar potrivit declarațiilor tulceanului, germanii sunt cei mai numeroşi turişti străini care trec pragul hotelurilor Delta – aproximativ 40 de procente –, fiind urmaţi de austrieci. Afaceristul a povestit pentru „Forbes România“ că, la începutul anilor ’80, a lucrat în Germania, unde a reuşit să strângă  7.000 de mărci, iar în 1988, în urma absolvirii unor cursuri specifice, a devenit şef de unitate la hotelul pe care îl deţine astăzi. A preluat Hotelul Delta în locaţie de gestiune, iar ulterior a participat la privatizarea acestuia. Caraman a cumpărat hotelul cu credite bancare, iar după ce a devenit proprietar a ales să îşi extindă afacerea.

Aflaţi cât de mare este averea afaceristului tulcean Hristu Caraman din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl găsiţi la chioşcurile de ziare!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite