Hram la mănăstirea Celic Dere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celic Dere
Celic Dere

Astăzi, 15 august (Adormirea Maicii Domnului), Cu prilejul hramului Mănăstirii Celic - Dere Prea Sfinţia Sa Visarion va săvârşi în sobor de preoţi şi diaconi Sfânta Liturghie arhierească pe un podium special amenajat lângă biserica mare a mănăstirii.

La mănăstirea Celic Dere poţi vedea Icoana Maicii Domnului Făcătoare de minuni. Aceasta a aparţinut unei familii de credincioşi  din comuna Nerusai, judeţul Ismail, Basarabia, notează crestinortodox.ro.
Prima minune s-a petrecut atunci când, în urma unui incendiu, din toată gospodăria prefacută în scrum nu a rămas decât această icoana, înnegrită dar nearsă. Mai târziu, moştenitorii familiei din Basarabia au vrut să o înlocuiască şi au încercat din nou să o ardă. Nu au reuşit, iar icoana a rămas nearsă pe jaratec.
Mai târziu, în ajunul Sfintei Invieri, stăpânul casei a intrat în camera în care se afla sfânta icoană ca să ia Pasca şi s-o duca la biserică pentru sfintire, potrivit obiceiului. Imaginea i-a rămas întipărită în minte: dinspre icoană se revărsau raze luminoase. Mai mult, acesta a auzit o voce care i-a spus: „Luaţi-mă de aici şi duceţi-mă unde sunt adunate fecioarele ca să mă duc împreună cu ele să fac ascultare în Turcia“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite