Hoț profesionist: nouă infracțiuni de furt calificat și două de tentativă de furt în trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Ciobanu, tulceanul cu 17 condamnări definitive la închisoare pentru infacţiuni de furt calificat  dar şi o tâlhărie, a fost trimis în judecată. Acuzațiile: furt. Inculpatul Ciobanu Viorel şi-a recunoscut faptele, iar acum dosarul a ajuns la Judecătoria Tulcea.


În perioada 20 noiembrie -11 decembrie 2011, Viorel a pătruns prin efracție în nouă locuinţe şi două spaţii comerciale de unde a sustras diverse bunuri:   alimente, aparatură electrocasnică, țigări, băuturi alcoolice, telefoane mobile și bijuterii din aur, cauzând astfel un prejudiciu de peste 15.000 lei.
„Deşi iniţial față de inculpatul Viorel Ciobanu a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea unui număr de șase infracţiuni de furt calificat în formă consumată şi  două infracţiuni rămase în fază de tentativă la  furt calificat, după prezentarea judecătorului şi emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile, în sarcina inculpatului au mai fost reţinute  şi probate încă trei infracţiuni de furt calificat. Inculpatul a fost prins în flagrat  la data de 11 decembrie 2011, în timp ce acesta sustrăgea bunuri dintr-o locuinţă“, spune procuror Dan Stepanencu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.
Viorel Ciobanu s-a apucat de furat la aproximativ o lună de la data eliberării sale condiționate. Astfel, deşi inculpatul, cu un bogat trecut infracţional, a fost eliberat conditionat la data de 2. noiembrie 2011,  cu un rest de pedeapsă rămas neexecutat de 190 zile, la scurt timp şi-a reluat activitatea infracţională, săvârşind un număr de 11 noi infracţiuni.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite