Holograf şi Sistem cântă la Enisala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Pro Istoria Fest debuteză în weekend-ul 21-22 iulie, la Cetatea Enisala, din judeţul Tulcea, singura cetate medievală din Dobrogea. Sâmbătă, 21 iulie, de la ora 9.30,  festivalul începe cu o paradă medievală care va pleca din Sarichioi.

Va continua în Babadag şi va avea ca punct final Cetatea Enisala. Prinţi şi prinţese, dar şi ansambluri locale vor reînvia spiritul genovez al cetăţii de demult apuse.
Programul va continua cu diverse ateliere de creaţie pentru copii: spadă şi mişcare scenică, cioplit şi olărit, teatru şi dans, tir şi tras cu arcul, dar şi cu o şcoală de iconografie şi heraldica (pictură pe scut de lemn). Nu vor lipsi nici atelierele pentru adulţi: aruncarea cuţitelor, folosirea spadei şi a sabiei, trânta – lupta romanească şi un concurs de tras cu frânghia.
De la orele 15:00, ansambluri trandiţionale specifice zonei, reprezentanti ai 8 minorităţi, vor da startul concertelor la Enisala. Începând cu ora 19:00, nume mari ale muzicii româneşti vor urca pe scenă: trupa de teatru Zurli, Corina, Foişorul de Folk, Anna Lesko şi Holograf.
Duminica, 22 iulie, de la ora 12:30, publicul este invitat la un spectacol de teatru de păpuşi, iar, începând cu ora 14:00, atelierele pentru copii şi adulţi continuă, alături de alte activităţi atractive: face painting, baloane modelate şi animatie pentru copii. Seria concertelor de duminică va fi deschisă de concerte ale artiştilor locali şi va continua cu nume ca Vunk şi Elena Gheorghe. Capul de afiş al festivalului, Sistem, va încheia cele două zile de Pro Istoria Fest, împreuna cu un spectaculos foc de artificii.
Pro Istoria Fest este un festival ce îşi propune să pună muzica prezentului în slujba trecutului.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite