Harta celor mai periculoase zone din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aici vor patrula în permanenţă echipaje mixte de poliţişti din Inspectorat şi poliţişti locali. Strada Labirintului (blocurile C1, C2 şi C3), strada Unirii (sub Coloane), parcul hotelului Delta, zona falezei (gară, autogară), strada Taberei (Feral) şi în ultima perioadă şi parcul din Piaţa Nouă sunt cele mai periculoase zone din Tulcea.

În Tulcea nu au existat evenimente de stradă care să se transforme în tragedii, este de părere primarul municipiului, Constantin Hogea. Cu toate acestea, a fost întocmită o „hartă“ a punctelor nevralgice în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor. Şi pentru a nu pune în pericol viaţa tulcenilor, poliţiştii tulceni ar trebui să fie în permanenţă în teren.
Nu e de ajuns să fie date amenzi pentru cei de sub coloane
De ani de zile un grup de cetăţeni  de etnie romă îşi desfăşoară activitatea pe strada Unirii, sub coloane. Primarul susţine că aceştia sunt gălăgioşi fac mizerie şi deranjează trecătorii. Pentru rezolvarea situaţiei, el propune ca în zonă să existe în permanenţă echipaje de poliţie care să îşi facă datoria.
„Am discutat şi cu comandatul Ladaru această problemă. Nu are niciun sens să se ducă o dată pe zi şi să îi amendeze. Lor nu le pasă, pentru că nu le vor plăti niciodată. Nu au nimic pe numele lor, deci nu pot fi executaţi silit. Nu facem decât să adunăm la bugetul local foarte multe sume ce nu pot fi încasate“, spune Constantin Hogea.
Tulcenii au învăţat să ignore ceea ce se întâmplă sub coloane: „Din câte ştiu eu, oamenii aceia vând telefoane mobile. Nu ştiu cât de legală e treaba asta, dar eu dacă nu îi bag în seamă nu am nimic împotriva lor. Nu mă deranjează, nu pot să spun că m-au deranjat vreodată“, spune Florin (19 ani) din Tulcea.
Turiştii sunt agresaţi de cerşetori

În aceeaşi ordine de idei, primarul Hogea a mai făcut referire şi la faptul că în zona falezei, mai ales spre gară – autogară, turiştii sunt asaltaţi de către cetele de cerşetori care ies la făcut afaceri de sezon.
„Avem mult de pierdut din cauza acestor cerşetori care strică imaginea municipiului şi care asaltează, practic, turiştii cu insistenţa lor“.
Nu mai au ac de cojocul hoţilor de la Feral
O altă situaţie cu care se confruntă tulcenii care au proprietăţi în zona de vest a municipiului – Feral: hoţii care fură tot ce prind din curţi: „Caută de obicei materiale pe care le vând la fier vechi. I-au exasperat pe cei de acolo. Şi-au făcut oamenii garduri de şase metri şi tot le escaladează. Dacă găsesc un gard de peste şapte metri sapă pe dedesubt, fură tot ce prind. Nu se mai poate aşa“, mai spune Hogea. 
Tot în zonă, în noaptea de Anul Nou, proprietarul firmei Sevmar a fost călcat, cum s-a mai întâmplat de zeci de ori, de hoţii din cartier. Acesta i-a prins în curte şi a chemat jandarmii. Marc Tiberiu spune că de zeci de ori i-a prins şi i-a lăsat să plece, pentru că i s-a făcut milă de ei, dar în prima zi a anului nu a mai putut rezista şi i-a dat pe mâna autorităţilor. Astfel le evenimente au loc în fiecare zi la toţi cei care au afaceri în zonă.
Limitați de lege
Șeful Poliției Municipiului, Cristian Ladaru, spune că aceste zone identificate de conducerea primăriei sunt sensibile, dar asta nu înseamnă că sunt singurele cartiere care ar trebui acoperite de patrule. „Dacă se constată, spre exemplu, o creștere a furturilor din mașini în zona E3 trebuie să disloc un astfel de echipaj în cartierul cu probleme. Într-adevăr, cele mai problematice cartiere sunt Labirintului și Dallas, unde apar foarte des fapte antisociale“.
Mai mult, Ladaru spune că polițiștii se lovesc de limitele impuse de lege atunci când vor să acționeze pentru a limita infracționalitatea din aceste cartiere: „În centru, sub coloane, acei tulceni vând telefoane mobile ilegal. Mai mult decât să le dau o amendă și să confisc telefoanele nu pot face. La fel și pe Labirintului, unde sunt scandaluri și bătăi pe stradă. Polițiștii ajung la fața locului și partea vătămată refuză să depună plângere. Nu mai avem ce să le facem în cazul acesta“.  


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite