Grup de Inițiativă al Tinerilor Liceeni Romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marți, la Palatul Copiilor din Tulcea a avut loc o întâlnire a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean cu elevii romi. Scopul: promovarea studiului limbii materne romani, a istoriei și tradițiilor romilor, promovarea unor programe destinate acestora.

La întâlnire au participat inspectorul general adjunct Corneliu Chistruga, consilierul pentru romi din cadrul Primariei Municipiului Tulcea, Daniela Stoica, președintele Partidei Romilor Pro-Europa Tulcea Niculina Iosif.
Majoritatea elevilor au beneficiat de măsurile Ministerului Educației Cercetării, Tineretului și Sportului intrând pe locurile destinate acestora la liceu. „Tot în cadrul întâlnirii de lucru s-a înființat Grupul de Initiațivă al Tinerilor Liceeni Rromi, unde aceștia și-au ales Consiliul Director, iar din fiecare liceu vor face parte câte un reprezentant ca membru. Rolul acestui grup este de a organiza acțiuni și campanii de informare privind măsurile afirmative, acțiuni caritabile, mese rotunde și activități extrașcolare“, a precizat Gabi Stoica, inspector în cadrul ISJ Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite