Grigore Baboianu: „Demisia a fost alegerea mea. Am făcut ce este mai bine pentru mine şi pentru instituţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Baboianu
Grigore Baboianu

Contactat telefonic în această dimineaţă, fostul guvernatorul Grigore Baboianu spune că demisia nu are legătură cu scandalurile politice despre care s-a discutat în ultima săptămână. Acesta se va întoarce pe postul de director executiv de pe care a plecat atunci când a fost promovat ca guvernator al ARBDD.

Baboianu şi-a prezentat demisia în cursul săptămânii trecute. Şefii lui au decis deja să îi accepte demisia şi să o numească, de luni, pe Viorica Bîscă în portul de guvernator.
„Această demisie a fost alegerea mea: am făcut ce este mai bine pentru mine şi pentru instituţie. Voi rămâne în ARBDD, pe postul de director executiv, postul de pe care am plecat“, a mai precizat Baboianu.
Grigore Baboianu este membru PDL şi a fost numit guvernator la începutul anului 2009. În septembrie 2011, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, i-a dat un ultimatum de o lună în care să rezolva problema braconajului.
Presa a relatat că schimbarea lui Baboianu din funcţie ar avea o legătură strânsă cu noua formă a legii Rezervaţiei, aprobată în 2011, prin care taxele percepute în deltă trec de la Consiliul Judeţean la autorităţile locale.
Colegul de partid din Parlament nu credea că guvernatorul va fi schimbat
Acesta a refuzat să comenteze faptul că vineri, după ce demisia sa fusese deja acceptată, deputatul tulcean Mihai Stroe (membru al PDL) a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că schimbarea guvernatorului înainte de alegerile parlamentare nu este „oportună“.
„Nu vreau să discut despre ce au zis unii sau alţii despre plecarea mea din funcţia de guvernator, nici dacă ştiau sau nu ştiau de demisia mea. Dar da, mi-am dat demisia înainte de această declaraţie“, a zis Baboianu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite