GALERII FOTO Tradiţii în Delta Dunării: Buna-Vestire în patria peştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la Festivalul D-ale Gurii Dunării de la Sulina
Imagini de la Festivalul D-ale Gurii Dunării de la Sulina

Astăzi credincioşii sărbătoresc Buna-Vestire, ocazie cu care cei care ţin post (şi nu numai) au dezlegare la peşte. Tulcenii au cumpărat încă de ieri produsele necesare pentru o masă tradiţională, aşa cum numai în deltă se găteşte.

Dacă în alte părţi ale ţării masa de peşte se limitează la un borş, un peşte prăjit sau un grătar în aer liber, în Delta Dunării găseşti un adevărat „festival“ al gusturilor. Aici din peşte se fac sarmale, ardei umpluţi, chiftele, ba chiar şi deserturi delicioase, aşa cum este budinca de peşte.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Gospodinele din deltă nu îşi împărtăşesc secretele culinare cu necunoscuţii: reţetele sunt transmise din generaţie în generaţie şi devin, într-un final, o marcă înregistrată a familiilor din inima deltei.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Una dintre specialităţile deltei, născută în Sfântu Gheorghe şi asumată şi la Sulina (şi nu numai) este storceagul.  Cei care ajung în deltă nu ar trebui să rateze ocazia de a gusta această ciorbă de peşte, care se face, tradiţional, din sturion (dar care se poate găti şi cu somn).

Vestitul storceag Imagini de la Festivalul D-ale Gurii Dunării de la Sulina
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite