GALERIE FOTO Ziua porţilor deschise la cetatea Noviodunum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 15 octombrie 2011, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional și al Administrației Fondului Cultural Național, organizează ziua porţilor deschise la cetatea din Isaccea.

Colectivul de cercetare al Șantierului Arheologic Isaccea [Noviodunum] vă invită să vizitaţi Cetatea Noviodunum și expoziția organizată cu această ocazie la Centrul de Studii Noviodunum (baza arheologică). Fortificaţia romana este una dintre cele mai vechi cetăţi din Dobrogea, în prezent acoperita aproape în intregime cu pământ. Aici se execută lucrări de scoatere la lumină a vestigiilor.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Romanii, a căror prezenţă în zonă este atestată înca din secolul I i.Chr., au ridicat cetatea Noviodunum, principala staţie a flotei dunărene Classis Flavia Moesica şi sediu al unor importante unităţi militare.
Cetatea Noviodunum este situată în punctul „Pontonul Vechi” sau „Eski Kale” (în limba turcă Cetatea Veche), la aproximativ 2 kilometri de oraşul Isaccea, pe un promontoriu, în apropierea unuia dintre cele mai importante vaduri ale Dunării, de pe cursul său inferior.


image
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite