GALERIE FOTO Un sinistrat acuză: „Autorităţile şi-au bătut joc de noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată casa după inundaţii
Aşa arată casa după inundaţii

Rudă cu primarul, tulceanul l-a reclamat pe acesta la Parchet, deoarece nu i-a acordat destule ajutoare. Cristian Pituh, un tulcean ce domiciliază în casa bunicilor săi din localitatea Ceatalchioi, lovită de inundaţii anul trecut, spune că familia sa a fost nedreptaţită de autorităţi şi că nimeni nu vrea să-i facă dreptate.

Bărbatul a făcut o plângere la Parchet vizavis de modul în care s-a făcut repartiţia materialelor de construcţie  şi evaluarea pagubelor la casa în care locuieşte cu familia, şi susţine că a fost nedreptăţit deoarece a avut conflicte cu primarul, primar cu care, culmea, este şi rudă. După ce luni de zile a încercat să-şi găsească dreptatea pe la diversele comisii ce s-au ocupat de inventarierea caselor avariate de inundaţiile din 2010, la Primăria Ceatalchioi şi Prefectura Tulcea, Cristian Pituh a depus plângere penală împotriva primarului Simion Damianov, acuzând oficial mai multe nereguli.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Bărbatul spune că locuia împreună cu familia în casa bunicii, Irina Lazarencu, atunci când inundaţiile au lovit satul, vara trecută. În câteva momente apele au umplut casa până la nivelul ferestrelor, povesteşte Cristian, iar ulterior, după ce apa a băltit încă aproape o lună, ca sa a devenit practic de nelocuit, prăbuşinde-se puţin câte puţin. Problemele au continuat în momentul în care s-a trecut la evaluarea pagubelor.
„Nouă nu ne-au dat materiale pentru o casă nouă, familia mea fiind în litigiu cu domnul primar. E clar un act de discriminare împotriva familiei mele, în condiţiile în care unii şi-au vândut  materialele direct de la Primărie, le-au luat direct amatorii de chilipiruri. L-am reclamat la Parchet deoarece consider că a fost rău intenţionat“ povesteşte Pituh. Acesta mai spune că primarul s-ar afla în spatele deciziei ca locuinţa să fie clasificată ca „uşor afectată“.
Citiţi în săptămânalul ADS ce spune primarul despre toată această situaţie!

Primarul Simion Damianov
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite