GALERIE FOTO Turneul Internațional al Dunării intră azi în județul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de amatori ai sportului cu vâsle ajung în această după amiază la noi în județ și vor face un popas la Mila 62, acolo unde vor fi întâmpinați de autoritățile locale din Luncavița. Mâine, cei de la TID ajung pe aleza municipiului.

Caiaciştii vor fi întâmpinaţi la Luncaviţa cu borş de peşte, muzică şi bere, după care se vor apropia de municipiul Tulcea. Pe data de 4 septembrie ajung aici şi vor campa la Tudor Vladimirescu.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Turneul Internaţional al Dunării (TID) începe în ultima sâmbătă din iunie la Ingolstadt şi se termină în prima decadă din septembrie la Sf. Gheorghe. Sunt aproximativ 60 de locuri de campare pe tot parcursul turneului timp de 75 de zile, incluzând 16 sau 17 zile de odihnă. Conform datelor de înscriere, participanţii pot intra şi ieşi din turneu în orice moment dinainte stabilit.
Indiferent de vreme (căldură, ploaie sau vânt puternic), secţiunile parcurse zilnic sunt între 40 şi 65 km. Ei trebuie să fie pregătiţi să padeleze şase sau şapte zile consecutive, petrecând cinci până la opt ore pe zi pe apă. Din motive de siguranţă este interzis participanţilor să rămână pe apă după lăsarea întunericului.
Traseul TID în judeţul Tulcea
Vineri, pe 3 septembrie, ei vor campa la Mila 62 de la Luncaviţa. În zonă vor exista  aproximativ 90 de corturi, iar administraţia locală va participa cu panglică și eşarfă tricoloră pe piept, un camping cu electricitate, muzică, bere, mici,  şase ceaune cu borș de peşte. Caiaciştii vor fi întâmpinaţi de acordurile muzicale ale ansamblului „Ghiocel de la Luncavița“ care va prezenta cântece şi dansuri din Dobrogea.
A doua zi caiaciştii vor veni spre Tulcea şi se vor opri la Mila 38, unde vor rămâne până pe 5 septembrie.  Următoarea oprire va fi la Murighiol, la kilometrul 64. Pe data de 6 septembrie caiaciştii ajung la Sfântu Gheorghe.
Pe 7 septembrie se încheie oficial Turneul Internaţional al Dunării, după vizita  la insula Sacalin şi după petrecerea oficială de final de traseu. Joi, pe 8 septembrie, caiaciştii urcă în vapor şi pleacă înapoi spre Tulcea.
Organizatorii turneului solicită autorităţilor din localităţile în care ajung să le pună la dispoziţie spaţii pentru campare, o sursă de curent electric şi toalete ecologice.
Cel mai lung traseu al caiaciştilor
Turneul are un traseu de peste 2.500 de kilometri. Posesori de caiac si canoe, barci cu vâsle sau caiace gonflabile pleacă din Germania în iunie. Călătoria pe apă se încheie în septembrie la Sfântu Gheorghe. Până în 2007, turneul se încheia la Silistra, Bulgaria.
Atunci a avut loc şi prima participare a României la turneu, pe o porţiune de 55 de kilometri. În acelaşi an, România a fost pentru prima dată invitată la conferinţa anuală a TID, care va avea loc în luna octombrie în Slovacia.
Aventurierii din kaiace sunt urmăriţi îndeaproape de mijloace de transport mai confortabile. Pe uscat, în urma lor vin maşinile familiilor, prietenilor.  Este „biletul“ lor de întoarcere acasă. 



image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite