GALERIE FOTO Tulcea: Îmbulzeală la şaorma, nimeni la protest!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi câţiva tulceni au încercat să pună la punct o tenatativă de protest, după modelul marilor oraşe, la orele propuse municipiul Tulcea a fost pustiu.

Tulcenii nu s-au solidarizat cu protestatarii din alte oraşe, deşi pe facebook aproximativ treizeci de personae au confirmat participarea la un protest ce s-a vrut a fi silenţios. Mai exact, s-au propus două variante, o plimbare repetată prin faţa sediului Prefecturii Tulcea, şi chiar depunerea unui ou care să simbolizeze celebra zicală a fostului premier Adrian Năstase, la adresa guvernanţilor, precum şi depunerea de flori şi lumânări în faţa sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Din informaţiile furnizate de conducerea jandarmeriei Tulcea, în ultimele două zile în municipiu nu s-au înregistrat acţiuni de protest în jurul sediilor unor instituţii publice sau în alte spaţii publice.
În urmă cu câteva ore în zona central a municipiului două maşini de Poliţie de la Ordine Publică staţionau iar una încărcată cu jandarmi patrula în aceeaşi zonă.

image

Click pe imagini pentru a vedea unde s-au îngramădit tulcenii

„Nu a fost absolut nicio încercare de protest, în sensul specificat de legislaţia şi regulamentele în vigoare“ spune şeful Inspectoratului judeţean de Jandarmi, maiorul Pavel Vizitiu.
„ E mult mai comod sa o arzi cu sarmaua în gât pe vechi şi să înjuri doct regimul decât să ieşi în stradă să îţi spui nemulţumirile. Şi frumuseţea e că toată lumea se întreabă când se va schimba ceva în ţara asta“  spune tulceanul Ionuţ Conon,cel ce a încercat să organizeze protestul pe facebook.
Cert este că în jurul orei 16 în central Tulcei singurul grup compact era format din persoane care stăteau la coadă la şaorma, în timp ce în zona sediilor administraţiei doar câteva persoane îşi plimbau copii.
„Probabil e un semnal că tulcenii sunt mulţumiţi de viaţa în general şi nu au probleme similar cu cetăţenii din alte oraşe“ spune un alt tulcean pe facebook.


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite