GALERIE FOTO Tragedii: Anul groazei pe şantierele din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident în zona Feral
Accident în zona Feral

Zeci de accidente de muncă au fost înregistrate în acest an la Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul nostru. Statistică neagră: într-un singur an la ITM au fost cercetate peste 60 de accidente de muncă.

Şapte tulceni şi-au dat ultima suflare la servici, de cele mai multe ori pe şantierele din  municipiul Tulcea.
Tânăr de 21 de ani, zdrobit la locul de muncă
3 martie, ora 9.00. Dragos Iulian Marin (21 de ani) lucra la firma SC Com Agra SRL, firmă de reciclare a deşeurilor din Babadag cu punct de lucru la Tulcea. Băiatul lucra aici de un  an de zile. În acea dimineaţă s-a aplecat pentru a scoate dopul de la gresor, dar i s-a prins mâneca între tambur şi rola de antrenare. A fost zdrobit la locul de muncă. A durat câteva ore până când cadavrul băiatului a fost scos din utilaj.
Şeful echipajului de pe  o navă sub pavilion Cambodgia a murit în portul Tulcea
Pe data de 27 martie, în jurul orei 14.00, portul industrial.  Nava maritimă Aliot, pavilion Cambodgia, a efectuat manevră de acostare în dana industrială a portului Tulcea, în vederea operaţiunilor de descărcare. „După efectuarea manevrei de acostare, în timp ce echipajul verifica legăturile, una dintre rolele de ghidare a instalaţiei legare/acostare prova babord a cedat şi a fost proiectată pe puntea navei“, spune Izet Ali, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă. A ricoşat de capacul magaziei prova lovindu-l în zona capului pe Pinevych Sergiy (55 de ani), şef de echipaj, care se afla pe punte pe culoarul dintre magazia prova şi parapetul babord. În urma loviturii acesta a decedat. Victima este cetăţean ucrainean, născut în Rusia.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Moarte suspectă în Deltă
Chiriţă Cucu (52 de ani) din Ianca, Brăila, a dispărut la Crişan pe data de 27 martie, în timp ce era la muncă pe o gabară a firmei Danube Trans. O lună mai târziu, pe 21 aprilie, nişte localnici au văzut cadavrul bărbatului plutind în aceeaşi zonă în care dispăruse. La câteva luni după incident, familia încă mai caută răspunsuri, şi asta pentru că medicul legist nu a putut spune cu precizie că bărbatul a murit înecat.
A murit la muncă în a treia zi de Paşte
26 aprilie 2011, ora 9.00. Gigi Badiu (49 de ani) din Măcin era la muncă, pe şantierul de pe strada Pescăriilor. „În timp ce executa o manevră cu un autoîncărcător frontal, a lovit un panou metalic de 6 metri pe 2 metri care a căzut peste el şi l-a strivit. Întreg corpul a fost prins sub acest panou, iar bărbatul a murit pe loc“, explica Izet Ali, şeful ITM Tulcea.
Suspect: a murit înecat cu ciorbă
Pe data de 30 aprilie, la ora 8.20, Costel Drăgoi (37 de ani) din Jiljila, mecanic agricol la Agrodor SRL  a murit în timp ce mânca ciorbă dintr-un borcan. Se afla în pauza legală de masă, ceea ce înseamnă că incidental este analizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Cauza morţii: asfixie mecanică cu bol alimentar. Tot raportul medicului legist a arătat că bărbatul avea o alcoolemie record: 3,6.
A murit pe şantier
Pe 11 iulie 2011, Gheorghe Mocanu (56 de ani) din Valea Teilor a căzut în şanţul pe care îl săpaseră pentru a schimba ţevile de canalizare din zonă. Bărbatul stătea pe marginea şanţului, a căzut în groapă şi peste el a căzut pământ.
Povesta şocantă a bărbatului „aspirat“ într-o conductă
Vineri, 11.11. 2011. La ora 10.00, colegii lui Ştefan Alexa (51 de ani) sună disperaţi la 112 cu un mesaj ce avea să şocheze pe toată lumea: Ştefan a fost „aspirat“ într-o ţeavă. Din câte au povestit colegii, o conductă care aparţinea Aluminei şi care era pe terenul Feral  s-a spart. Muncitorii au cerut permisiunea să intre să lucreze la conductă. Ştefan Alexa s-a aplecat să vadă în interiorul conductei şi a fost aspirat de un suflu puternic. Trei bărbaţi l-au prins pe muncitor de picioare, dar nu au reuşit să îl ţină pe exteriorul conductei.
După 45 de minute de căutări, pompierii militari de la descarcerare l-au găsit pe Ştefan. Avea traumatisme extrem de grave, dar trăia. A murit la câteva minute după ce a fost scos la lumină.
Îngrozitor: mecanic auto desfigurat de filtrul de aer
Miercuri, 2 noiembrie 2011. În jurul orei 12.00, un autovehicul intră în curtea firmei Cortrans. Mecanicul, Nicolae Mutilică (38 de ani) din Tulcea, i-a schimbat filtrul de aer, a vrut să facă verificările la presiune, dar filtrul a cedat. „Capacul l-a lovit foarte puternic în faţă, cauzând un traumatism grav“, spune Izet Ali, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea. Faţa tânărului a fost distrusă în urma accidentului.
Taximetrist înjunghiat pentru 250 de lei
Un alt accident care a şocat opinia publică a fost cazul taximetristului care a văzut moartea cu ochii în seara zilei de 15 noiembrie 2011. Toma Modoveanu (60 de ani) a scăpat ca prin minune de furia junui client care îşi dorea banii pe care taximetristul îi avea în torpedo: 250 de lei. Taximetristul era în staţie în zona Pelican (Enel). Agresorul a urcat în spate şi a solicitat să fie dus în zona garajelor de la Peco.  Atunci când au ajuns la destinaţie, agresorul a văzut nişte oameni în zona garajelor, şi-a dat seama că planurile lui puteau să fie date peste cap şi i-a zis taxiemestristului să întoarcă şi să meargă într-o zonă mai întunecoasă, unde nu erau martori. Când a oprit motorul, şoferul s-a trezit cu o lovitură puternică în gât. A încercat să fugă, dar agresorul a scos cuţitul şi a încercat să îi taie gâtul. A fost scăpat ca prin minune. „Pentru că se zbătea s-a ales cu o tăietură la faţă. Individul acela nu a reuşit să îi taie gâtul. Dar l-a tăiat foarte tare la mână şi l-a înjunghiat în partea dreaptă, pe corp, de cinci ori“, spune şeful taximetristului.
A rămas fără un picior după o explozie „controlată“
S- întâmplat într-o carieră din zona Isaccea, pe data de 14 octombrie. În jurul orei 11.00, firma Ben Ari Negev Industrial Isaccea a început o explozie controlată în cariera pe care o exploata. „În urma unei explozii o bucată de material a sărit la 120 de metri de locul împuşcăturii şi i-a retezat piciorul bărbatului“, spune Izet Ali, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea. Gheorghe Sava (43 de ani) din Ploieşti, operator maşini – unelte, a rămas fără un picior în urma acestui accident.
Povestea bărbatului „ucis“ din cauze naturale
Daniela Feodorov, soţia lui bărbat găsit mort în şantierul naval din Tulcea acum patru ani, se chinuie de atunci să afle cum a murit soţul ei. După ce i s-a spus în repetate rânduri că bărbatul ei a murit la 37 de ani din cauze naturale, iar coastele sale au fost rupte de medicii de la ambulanţă, femeia a reuşit să demonstreze în instanţă că nimic nu este adevărat. Astăzi singurul lucru pe care îl ştie cu certitudine este că nicio explicaţie dată de foştii angajatori ai soţului nu este adevărată. Dosarul de moarte suspectă rămâne deschis, cu Autor Necunoscut. Până când fapta se va prescrie.

Chiriță Cucu a murit la muncă
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite