GALERIE FOTO Tradiţiile de Paşte, reînviate la Muzeul de Artă Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia de Paşte din 2011
Expoziţia de Paşte din 2011

Cu mulţi ani în urmă se respectau cu sfinţenie. Astăzi, pentru majoritatea tulcenilor, ele sunt doar poveşti frumoase care se spun înainte de Paşte. Cele mai importante tradiţii legate de marea sărbătoare a creştinătăţii revin în atenţia publicului la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Tulcea.

„Simboluri Pascale“ este o expoziţie deschisă publicului tulcean în perioada 29 martie – 20 mai, în organizarea Muzeului de Artă Populară în colaborare cu Episcopia Tulcii.
Aici vei vedea exponate care îţi vor aminti de tradiţiile legate de Paşte, dintre care:   „Lăzăriţa“, obicei practicat în zona Munteniei în sâmbăta Floriilor, cu un ceremonial complex, la care participau numai fetele, „Floriile“, practici din „Joia Mare“, „Învierea Domnului“, „Sfânta Masă“, „Lioara“, obicei din Ţara Crişurilor practicat în prima zi de Paşti, „Înălţarea“, „Bâlciurile de Ispas“,  târguri anuale unde se vindeau oale, străchini şi căni de lut pentru Moşii de Vară; „Cântăritul ritual“, „Buna Vestire“.

Click pe poze pentru a vedea imagini cu expoziţia de anul trecut!

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, de la ora 15.00. În deschidere tulcenii vor avea parte şi de un microrecital de cântece religioase Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Casian“ Tulcea, profesor diacon Eugen Caragaţă.
Preţul unui bilet de intrare este de 3 lei pentru elevi şi 6 lei pentru adulţi.


Expoziţia de Paşte din 2011
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite