GALERIE FOTO Slujbă la „Izvorul Tămăduirii“ de la Nicolae Bălcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Izvorul Tămăduirii (foto: Episcopia Tulcii)
Izvorul Tămăduirii (foto: Episcopia Tulcii)

Joi seara, P.S. Sa Visarion Bălţat a săvârşit slujba sfeştaniei şi sfinţirea noi troiţe ridicate la izvorul de leac din localitatea Nicolae Bălcescu. Astăzi, episcopul va săvârşi cu prilejul hramului Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Izvorul Tamaduirii“ din Macin, apoi va sfinţi şi noua troiţă de la izvorul tămăduitor din Munţii Măcinului.

Izvorul minune este undeva la poalele dealului din sat. Apa care izvorăşte o dată pe an este sfântă, cred localnicii. Nu curge şiroaie, astfel că sutele de localnici care se adună din toată comuna nu ar avea de unde să ia apă. Aşadar, peste firicelul care iese din pământ se toarnă apă sfinţită în biserică.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Viceprimarul Ion Nicolae, este chiar din satul Nicolae Bălcescu şi a văzut minunea în fiecare an. Izvorul există acolo de sute de ani, spune acesta. „Bătrânii povestesc că aici, lângă acest izvor, acum sute de ani a adormit un copil mut. A visat peste noapte că lângă aceste pietre va fi o cruce, iar de la poalele dealului va curge apă. Dimineaţă a fugit acasă, a căpătat glas şi le-a povestit părinţilor ce a visat. Din anul acela de Izvorul Tămăduirii iese apă dintre pietre“, spune viceprimarul comunei.

Izvorul Tămăduirii (foto: Episcopia Tulcii)
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite