GALERIE FOTO Se chinuie de patru ani să afle cum a murit soţul ei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Savin Feodorov
Savin Feodorov

Soția unui bărbat decedat în urmă cu aproape patru ani pe platforma șantierului naval din municipiul Tulcea încearcă și astăzi să afle ce s-a putut întâmpla cu soțul ei.

Daniela Feodotov (36 de ani) locuiește acum în Mahmudia, dar încă mai face zeci de drumuri la Tulcea în căutarea unor răspunsuri: nu știe nici până astăzi de ce a murit soțul ei. „Copilul nostru avea patru ani atunci când Savin a murit. Vreau ca el să știe ce s-a întâmplat cu tatăl lui, de aceea mă lupt atât“, povestește Daniela.
Cazuri similare, spune soția
În urmă cu câteva săptămâni Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a trimis în judecată un angajat al șantierului naval, despre care procurorii spun că ar fi vinovat de vătămararea corporală a unui coleg. „Sunt cazuri similare, aproape identice. Diferența este că soțul meu nu mai trăiește ca să poată să își spună povestea“, spune soția îndurerată.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Povestea unui alt accident de muncă în care există un vinovat o face să își pună semne de întrebare: de ce în cazul soțului ei, decedat în martie 2007, nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat?
A murit în șantier
Savin Feodotov (37 de ani), născut în Periprava, era căsătorit și avea un băiat. Lucra în șantier de la 16 ani, la început la secția tubulatură, apoi la secția zincare.
Martie 2007. Savin Feodotov se afla în schimbul doi la sectia zincare. Avea calificare de zincator și macaragiu pentru poduri rulante.
„Am fost anunțată de accident la 23.50, de către un coleg de pe telefonul soțului meu. «I s-a făcut rău, a căzut jos, e mort, nu e glumă», așa mi-au zis. Nu au anunțat organele de anchetă decât a doua zi la ora 7.00“, își amintește Daniela.
„Mi-au spus că a făcut infarct!“
I s-a spus scurt și sec că bărbatul a făcut infarct. Soția nu poate să creadă această variantă. Nici medicul legist și nici procurorii nu cred în această teorie. „Cu vreo două luni înainte într-adevăr  simțea un junghi în coșul pieptului, fusesem la medicul de familie, medic de interne și a fost diagnosticat cu o răceală intercostală. Cu trei săptămâni înainte de deces i s-au făcut toate analizele obligatorii de către șantier, la un laborator din București. I s-a făcut la cerere și un EKG și nu i s-a depistat vreo boală de inimă“, spune Daniela.
În plus, aduce și documente care atestă că nu a fost un stop cardiac. Raportul medicului legist, invocat și în rezoluția dată de procuror, arată faptul că decesul a survenit în urma hemoragiei interne. „Leziunile traumatice au putut fi cauzate prin lovire cu un obiect contondent / suprafață dură cu masă mare“, se arată în raportul medicului legist Vasile Dasanu.
O altă variantă de lucru ce i s-a oferit soției a fost aceea că medicii i-au rupt coastele, variantă infirmată clar prin rezoluția procurorului Popovici.
„Sunt disperată, nu știu ce să mai fac pentru a face dreptate pentru copilul meu. După tot zbuciumul meu în acești ani sunt convinsă că a fost strivit cu podul rulant, dar nimeni nu știe și nici nu au văzut nimic“, spune dezamăgită Daniela. Dosarul este și acum în cercetare la Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea: ucidere din culpă, autor necunsocut.
Accident de muncă declarat de Tribunal
Inspectoratul Teritorial de Muncă a încadrat evenimentul drept „accident de muncă“ în anul 2007, decizie contestată de conducerea șantierului. De abia în februarie 2009 Tribunalul Tulcea a decis că se îndeplinesc toate condițiile pentru declararea incidentului drept accident de muncă.

Daniela şi Savin (foto arhivă personală)
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite