GALERIE FOTO Oferte de Paște în inima Deltei: Cu barca pescărească spre biserica din sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plimbări în Delta Dunării
Plimbări în Delta Dunării

Pensiunile și hotelurile din județul Tulcea se întrec deja în oferte pentru petrecerea Paștelui în deltă. Tot în această perioadă vei găsi oferte diversificate pentru petrecerea minivacanței de Rusalii sau a celei de 1 Mai în Delta Dunării.

Pentru cei care nu vor un sejur complet (4-5 zile) în perioada Paștelui, există ofere pentru minim două zile. Turiștii vor trebui să scoată din buzunar câte 200 - 250 de lei de persoană în acest caz. Mult mai convenabile sunt ofertele cu care vin pensiunile în această perioadă: pentru 550 de lei ai parte de un sejur de patru zile la Murighiol (zonă preferată de turiști din cauza accesului facil).

Click pe poză pentru fotogalerie!

Cei care vor ceva cu adevărat inedit și care își permit să cheltuiască mai mult pentru această minivacanță ar putea opta pentru un hotel plutitor, dar aici prețurile pornesc de la 250 de ero pe sejur.
Ciorba de pește gătită pe malul apei
La o pensiune din Murighiol, spre exemplu, pentru 550 de lei de persoană, ai parte de un sejur de patru zile, din care nu lipsesc meniul tradițional pescăresc: aperitiv din pește, ciorbă de pește și  platou mixt cu pește prăjit cu mamaligă și mujdei de usturoi, dar nici plimbările pe traseele turistice din Deltă.
„Le pregătim turiștilor și ciorbă tradițională de pește gătită pe malul apei. De asemenea, vor merge la slujba de Înviere la biserica din sat“, spune patronul unei pensiuni din deltă.
Cu lotca spre biserica din sat
O pensiune din Crișan invită turiștii ca, pentru 650 de lei de sejur, să petreacă Paștele în mijlocul unui sat tradițional din Delta Dunării: turiștii care vin aici sunt invitați să pescuiască la știucă, dar și să se plimbe pe canalele deltei. În noaptea de Înviere, vizitatorii vor urca în bărcile pescărești și se vor îndrepta spre biserica din sat.  
Hotelul plutitor te plimbă patru zile prin deltă
Pentru 276 de euro de persoană poți petrece patru zile pe un hotel putitor din deltă. Croaziera durează, în total  18 ore (în perioada 13-16 aprilie).
Plimbarea prin deltă începe pe data de 13 aprilie: pe Dunăre, înaintează spre mila 35, mila 36 până în apropierea ceatalului, locul unde Dunarea se desparte în Canal Sulina și canal Sf. Gheorghe. Vor intra pe canalul Sulina unde vor avea posibilitatea de a vizita localitățile deltaice Partizani, Vulturu, Maliuc, Gorgova,Crișan.
Pe același hotel plutitor ai parte de concursuri de karaoke, de creație de modă, dar și concerte. Spre exemplu, în prima zi de Paște pe hotelul plutitor este programat un spectacol acordat de Corul Lipovenesc din localitatea Mila 23 acompaniat de armonică. Corul este compus din 12 persoane, iar spectacolul durează 30 minute.
Turiștii sunt de asemenea invitați la slujba de Înviere organizată în satul lui Patzaichin (Mila 23).


Delta Dunării este o zonă nepromovată suficient de operatorii turistici
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite