GALERIE FOTO Mii de pasionaţi de pescuit din toată ţara iau cu asalt Delta Dunării. Vezi aici când se prind cei „patru magnifici“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de pescari au luat cu asalt Delta
Mii de pescari au luat cu asalt Delta

Sfârşitul sezonului turistic în  zona Deltei înseamnă lansarea sezonului de pescuit sportiv. Odată cu temperatura scad şi preţurile la cazare. Odată cu sosirea toamnei mii de pescari sportivi iau cu asalt Delta Dunării, această categorie reprezentănd un venit constant şi sigur pentru proprietarii de pensiuni.

„Pescarii care vin în fiecare an asigură practic o stabilitate şi fac cea mai bună propagandă acestor locuri, deltei. Deja au venit mulţi pescari din Germania, Austria dar grosul undiţarilor sunt români“, spune Silviu Gheorghe , reprezentantul Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural Ecologic şi Cultural, filiala Tulcea.
Preţuri reduse pentru pescari
În această perioadă preţurile sunt deja mai scăzute cu 15-20%. „E in jur de 80 de lei o cameră dublă în zona Crişan, o masă de prânz sau cina costă cam 25 de lei , o barcă cu motor se închiriază cu un milion jumate pe zi, la trei patru inşi vine destul de puţin, în plus multe pensiuni îşi iau clienţii de la Tulcea, ca să nu mai stea după mijloacele clasice de transport“ mai spune Silviu Gheorghe.

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de pe canalul 36!

Când se prind cei patru magnifici
 Ştiuca, somnul, crapul şi şalăul sunt trofeele cele mai visate de pescari. În afara perioadei de prohibiţie care începe în februarie şi ţine aproximativ 2 luni ştiuca se pescuieşte tot timpul anului. Perioada optimă pentru pescuitul ştiucii este luna octombrie.
La somn perioada cea mai bună de pescuit este vara când se hrăneşte intensive. În toamnă se adună în gropane pentru iernat, iar activitatea să se restrânge pe măsură ce se răceşte timpul. La crap se merge după sfârşitul perioadei de prohibiţie, adică mijlocul lunii iunie şi până în octombrie, iar dacă vremea este mai blândă chiar şi noiembrie. Luna septembrie este considerată foarte potrivită pentru pescuitul crapului.
Şalăul se prinde pe durata întregului sezon de pescuit, dar mai ales în toamnă.


Venise la pescuit în Deltă
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite