GALERIE FOTO Marii judecători ai Europei au plecat în Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţii Curţilor Constituţionale din toată Europa au ajuns ieri după amiază în Tulcea şi s-au cazat la hotel Esplanada de pe faleză. Ei vor sta la Sulina numai o oră şi vor vizita Farul.

Astăzi dimineaţă s-au îmbarcat pe nava Moldova şi au plecat spre Sulina. Vizita a fost scurtă. „Vor merge să vadă Farul, se întâlnesc cu primarul şi apoi se întorc la Tulcea. Vor sta la Sulina numai o oră, după care pleacă spre Bucureşti“, spune prefestul Vasile Gudu.




Nava a plecat din portul Tulcea

Nava cu care se deplasează la această oră preşedinţii curţilor din Europa este urmată de trei şalupte ale Ministerului de Interne. „Beneficiază de un grad de protecţie similar celui pentru preşedintele României“, precizează prefectul Vasile Gudu.



În perioada 23 – 25 mai la Bucureşti a avut loc cel de-al XV-lea Congres al Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene. La această Conferinţă participă reprezentanţi din Belgia şi Polonia, Ungaria, Croaţia, Cipru, România, Slovenia, Andorra, Federaţia Rusă, Republica Cehă, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Malta, Liechtenstein, Republica Macedonia, Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herzegovina, Georgia, Letonia, Republica Moldova, Ucraina, Luxemburg, Estonia, Irlanda, Norvegia, Danemarca, Muntenegru, Serbia  şi, în fine, Monaco, astfel încât la ora actuală se poate vorbi de o adevărată dimensiune „pan-europeană” a Conferinţei.


Sulinenii se pregătesc de vizita oficială

Mai mult, în afara celor 40 de membri cu drepturi depline, la Conferinţă participă şi un membru asociat (Republica Belarus),


image
image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite