GALERIE FOTO Începe primul campionat european de minifotbal organizat la Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionat de minifotbal
Campionat de minifotbal

În perioada 4-6 noiembrie la Tulcea, în Complexul Sportiv din incinta Tulco, se va disputa Campionatul European la Minifotbal, ediţia a doua, eveniment la care şi-au anunţat participarea echipe din zece ţări.

„România este campioană europeană la minifotbal, după ce a câştigat anul trecut, în octombrie, trofeul primei ediţii, la Bratislava, în Slovacia, iar acest succes remarcabil se bazează pe calitatea campionatelor locale care se desfăşoară în aproape toate judeţele României.” spune Răzvan Burleanu, preşedintele federației.
Titlu de Campioană Europeană adjudecat de la prima ediţie a dat dreptul României de a organiza în luna octombrie a acestui an ediţia a doua, iar Federaţia Română de Minifotbal a desemnat Tulcea drept organizatoarea acestui turneu final, Complexul Sportiv Tulco din Tulcea urmând să fie gazda celor mai bune echipe din Europa.
Reprezentanţii Federaţiei Române de Minifotbal au precizat în cadrul unei conferinţe de presă premergătoare competiţiei că la Tulcea se dispută unul dintre cele mai bine organizate campionate de minifotbal din ţară, lucru cu atît mai de lăudat cu cît este vorba despre un campionat recent intrat în Federaţia Română.
„În al doilea rînd, organizatorii de la Tulcea au dotările necesare şi în general logistica necesară bunei desfăşurări a unui eveniment special, unde vor veni peste 100 de fotbalişti din Europa. În al treilea rînd, Tulcea este un oraş pitoresc, se află într-o zonă pe care orice român ar trebui să o viziteze, iar oaspeţii noştri vor fi, tocmai de aceea, invitaţi să petreacă o zi şi în Delta Dunării. În al patrulea, dar nicidecum ultimul rând, este popularitatea de care minifotbalul se bucură în acest oraş - dovadă sutele de spectatori care participă la fiecare etapă de campionat şi care, alături de mulţi alţi tulceni, suntem sigur că vor veni şi la meciurile dificile pe care naţionala României le va disputa în cadrul acestui campionat european“, a adaugat preşedintele Federaţiei.

Click pe poze pentru fotogalerie!

O deosebită importanţă în luarea deciziei ca Tulcea să fie gazda acestui important eveniment sportiv este seriozitatea şi priceperea cu care Victor Chiriazic, organizatorul local al competiţiei judeţene, este deja cunoscut că se ocupa de minifotbal. Tînărul manager al competiţiei tulcene a prezentat delegaţiei venite din partea Federaţiei baza sportivă, lucrările de reparaţie fiind în toi şi urmînd a fi finalizate în saptămînile următoare.
La turneu vor participa opt dintre cele mai bune echipe naţionale de minifotbal din Europa, dintre care enumerăm: Bulgaria, Cehia, Slovacia, Republica Moldova, Grecia, Cipru. Oaspeţii vor veni la Tulcea cu o zi înainte de disputarea primelor meciuri, ocazie cu care se vor deplasa în Delta Dunării şi vor avea ocazia să admire una dintre atracţiile turistice cele mai deosebite ale Europei.


Campionat de minifotbal
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite