GALERIE FOTO Flash mob pentru medicul care a salvat mânjii de la Letea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Răileanu
Ştefan Răileanu

SOLIDARITATE Zeci de apărători ai medicului veterinar Ştefan Răileanu s-au adunat în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti pentru a protesta împotriva abuzurilor comise împotriva sa. Protestatarii susţin cauzele lui Ştefan Răileanu, care a aflat ieri că i-a fost închis cabinetul veterinar pe motiv că i-a expirat autorizaţia, dar şi că este cercetat pentru denigrare.

După ce pe Facebook a circulat o petiţie prin care se cerea înlocuirea Marinelei Tertiş, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Tulcea, cu medicul veterinar care a salvat caii de la Letea, dr. Ştefan Răileanu, apărătorii s-au adunat luni după-amiaza în faţa Teatrului Naţional Bucureşti. Ei au venit pentru a protesta împotriva abzurilor comise împotriva veterinarului care s-a implicat în salvarea cailor de la Letea. Flash mob-ul va continua până când Răileanu va scăpa de abuzuri, spun apărătorii medicului.
Marinela Tertiş, măcelarul cailor sălbatici
Pe Facebook circulă și o poză a directorul Direcției Sanitar-Veterinare, care a depus plângere împotriva lui Ştefan Răileanu pentru denigrare. Tertiş este numită pe site-ul de socializare „The wild horse butcher“ (Măcelarul cailor sălbatici). „Nu este corect să fiu atacată în acest fel, în condițiile în care nu mi-am făcut decât datoria“, spune Marinela Tertiș.

Click pe poze pentru a vedea toată fotogaleria!

În cursul zilei de luni, dr. Ştefan Răileanu a primit o hârtie oficială prin care a fost anunţat că i-a fost închis cabinetul veterinar de la marginea oraşului. Hârtia a fost semnată de preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Marian Avram, iar motivul a fost expirarea autorizaţiei de funcţionare. „Autorizaţia a fost valabilă până la finalul anului 2010. De atunci şi până acum trebuia s-o reînnoiască, dar nu a făcut-o“, a spus Marian Avram.
Răileanu este supărat că adresa nu conţine nicio explicaţie şi nici pentru cât timp. „Am avut mai multe controale şi mi s-a dat măsură şi termen de remediere. Iar acum m-am trezit că mi-au închis cabinetul “, spune medicul.
Colegiul medicilor a transmis către Institutul Național de Cercetare Delta Dunării (INCDD) o înștiințare de anulare a certificatului de autorizare a cabinetului de medicină veterinară, cu toate că Răileanu este angajat cercetător științific la această instituție.
Citiţi în Adevărul de Tulcea cum îşi pregăteşte apărarea Gheorghe Răileanu, apărătorul medicului veterinar!

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite