GALERIE FOTO Dezbateri: Cu ce probleme se confruntă Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta Dunării (foto arhivă)
Delta Dunării (foto arhivă)

În perioada 20 august – 15 septembrie echipa Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD) alături de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost prezentă în 29 de localități din Deltă unde au fost organizate 65 de consultări locale.

Scopul: crearea unei baze de date care să servească autorităţilor responsabile pentru elaborarea Planului de management al Rezervației Biosferei Delta Dunării. Peste 1300 de persoane au participat la întâlnirile organizate în cadrul proiectului. Localităţile vizate au fost: Tulcea, Băltenii de Jos, Ilganii de Jos, Murighiol, Mahmudia, Dunavăţu de Jos, Uzlina, Pardina, Ceatalchioi, Plauru, Pătlăgeanca, Sălceni, Chilia Veche, Periprava, Sfiştofca, Letea, Cardon, C.A. Rosetti, Sulina, Caraorman, Crişan, Mila 23, Gorgova, Vulturul, Maliuc, Ilganii de Sus, Partizani, Sfântu Gheorghe, Enisala, Corbu, Vadu.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Echipa proiectului s-a întâlnit şi cu elevi din 15 școli din Delta Dunării. Acestia au participat la proiecțiile unor filme de scurt metraj care prezentă principalele specii periclitate, dar şi cauzele care le-au adus în acest stadiu.
„Situația la zi a Deltei Dunării, așa cum a reieșit în urma acestor consultări, este alarmantă: zonele strict protejate se degradează galopant, autoritățile de administrare nu au resurse să intervină, localităţile se confruntă cu depopulari masive, resursele de pește scad din cauza colmatarii canalelor, a braconajului, a poluării. Şcolile nu au nici dotările minimale, cabinete medicale sunt prost echipate, medicii sunt prea puţini, iar medicamente insuficiente, transportul este scump și deficitar, iar taxele și impozitele sufocă activitatea pescarilor, a crescătorilor de animale şi a turismului“, se arată în comunicatul reprezentanţilor SDD.
Cu ocazia consultarilor locale, alaturi de localnici şi turişti, cei de la SDD au organizat zece acţiuni de igienizare în locuri aglomerate din Deltă.


Probleme în deltă
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite