GALERIE FOTO Delicii culinare de sărbători în Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştiucă umplută, o delicatesă marca Delta Dunării
Ştiucă umplută, o delicatesă marca Delta Dunării

Şi în zona deltei pregătirile de Crăciun sunt în toi. Din ce în ce mai mulţi iubitori de natură aleg să petreacă sărbătorile în pensiunile din Deltă, sărbători mult mai liniştite, fără artificii dar cu mâncare naturală şi delicatese cum numai în această zonă se gătesc

Dacă în alte zone lumea se pregăteşte de tăiatul porcului, de umplut cârnaţii şi afumat şuncile în Delta Dunării gospodarii se pregătesc de umplut ştiucile, de bătut icrele, au pus peştele la sărat pentru malasolcă şi au dat cep butoiului cu vin de nisip de la Letea.
„Nu vă speriaţi, avem şi răcituri de porc şi pasăre, ciorbă rusească de gâscă, nu doar preparate din peşte. De sărbători se gătesc de toate, că doar peşte se mânâncă tot restul anului, dar oaspeţii tot la peşte se îndeamnă“ spune celebra tanti Viorica din Letea, gospodina la care trag mai toţi turiştii care vin să viziteze la fel de celebra pădure exotică din zonă.

O imagine culinară de neuitat

Click pe foto pentru a vedea mai multe imagini delicioase

Pentru ca măncarea să pice mai bine, proprietarii de pensiuni din deltă au pregătit şi multe distracţii-spectacole cu muzică tradiţională, plimbări la pescuit, vizite în zone spectaculoase din rezervaţia biosferei şi dacă îşi va face apariţia zăpada, chiar şi plimbări cu sania trasă de cai.
„preţurile sunt accesibile şi pentru toate categoriile, cei mai pretenţioşi pot opta pentru un revelion la un hotel de lux din zoan Bălteni sau Murighiol, cei care vor să petreacă cu gaşca se pot descurca cu câteva sute d elei de grup şi ăşi pot negocia meniul cu gospodina casei, e loc pentru toată lumea şi sunt destule rezervări , sunt clienţi tradiţionali, deja prieteni ai deltei“ spune Silviu Gheorghe, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural Tulcea.

Ştiuca umplută, un deliciu pentru cunoscători

Peştele ar trebui să aibă între trei şi cinci kilograme, se jupoaie cu grijă iar carnea se bagă la tocat pentru a mărunţi oasele. Apoi la tocătură se adaugă un căţel de usturoi,sare şi piper după gust, trei ouă crude,mărar şi pătrunjel tocat.Umplutura se omogenizează şi se bagă în ştiucă, tava se unge cu ulei sau unt, la fel şi ştiuca pentru a nu se crăpa pielea. Pentru un gust deosebit se poate stropi şi cu un pahar două de vin alb.Din când în când se scoate din cuptor şi se unge cu zeama din tavă. Când se  rumeneşte bine deja e gata şi se pot umple alte pahare de vin...







Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite