GALERIE FOTO A murit Georgică Munteanu,omul care a pus Tulcea pe roate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost membru fondator al Camerei de Comerţ Tulcea, inventator şi director la ITSAIA şi cel mai vechi expert tehnic. Nea Georgică a fost un om deosebit, un vârf al generaţiei sale, spun cunoscuţii. Era atât de cunoscut încât pe drumul dintre casă şi muncă se oprea de zeci de ori pentru a vorbi cu oameni care îi solicitau sfaturi tehnice şi nu numai.

Numele lui Georgică Munteanu se confundă practic cu la Întreprinderea de Transport Specializată pentru Agricultură şi Industrie Alimentară  Tulcea, acolo unde a coordonat timp de peste doisprezece ani activitatea. Practic Munteanu a fost singurul director care a răma în funcţie şi după evenimentele din 1989, ca un semn al aprecierii de care se bucura în rândul oamenilor, într-o perioadă în care unii directori abia au scăpat fără bataie.

„A fost un om de referinţă pentru comunitatea tulceană, multe destine s-au legat de el, ne mai putea ajuta, sfătui, încă zece ani, păcat că s-a dus“ spune primarul Constantin Hogea.

 La 76 de ani, nea Georgică a decedat în urma unor probleme medicale.

„Faptul că a fost director la ITSAIA atâţia ani de zile spune multe. Ne uimea tot timpul cu brevetele sale, nu erau minuni ci invenţii simple , tehnice, care ajutau direct, la motoare, maşini, un om minunat“ spune Constantin Blidăruş, fost contabil şef la Întreprinderea de Transport Specializată pentru Agricultură şi Industrie Alimentară

Click pe imagine pentru fotogalerie!

image

Majoritatea oamenilor publici din Tulcea l-au cunoscut pe Georgică Munteanu şi toţi au numai vorbe frumoase de spus despre el. „Un om deosebit, a fost un vârf al generaţiei sale, şi atunci o generaţie făcea lucruri deosebite pentru oraş şi ţară. A fost membru fondator al Camerei de Comerţ Tulcea, un om de omenie, care din funcţia lui a dezvoltat oraşul, a coordonat tot transportul, de el depindea aprovizionarea Tulcei, coordona sute de camioane.Era un foarte bun organizator, un om de caracter,păcat că s-a dus, oameni ca el sunt din ce în ce mai rari din păcate“ spune Doru Poponete, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Tulcea.

Citiți în Adevărul de Tulcea cum era privit Georgică Munteanu de semenii săi!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite