Furt în „familie“: Cei doi concubini care jefuiau locuinţe, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţ din locuinţă. Foto arhivă
Hoţ din locuinţă. Foto arhivă

Procurorii tulceni au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv  a inculpatului   Ştefanov Stelian (50 de ani) , sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de furt calificat, în formă continuată, în stare de recidivă postcondamnatorie.

Mariana Zoiţa (21 de ani), concubina lui Ştefanov, a fost trimisă în judecată în stare de libertate, pentru complicitate la   infracţiunea  de furt calificat, în formă continuată.
În  perioada martie-iunie 2012, Ştefanov Stelian  a intrat în şase locuinţe din Tulcea, de unde a sustras bijuterii din aur şi argint, electronice şi bani, în valoare totală de peste 40.000. Modul de operare era acelaşi: rupea butucul yalei de la uşa de intrare. În tot acest timp, învinuita Zoiţa Mariana i-a asigurat paza, prin intermediul unui telefon mobil  şi a unui sistem hands free.
„Activitatea  infracţională a inculpatului a fost întreruptă la data de 28 iunie 2012, când  Ştefanov Stelian  şi Zoiţa Mariana, au fost surprinşi în flagrant.  Inculpatul Ştefanov Stelian  se afla în stare de recidivă postcondamnatorie , fiind  eliberat condiţionat la sfârşitul lunii  martie 2011 din executarea unei pedepse cu închisoarea , pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de  furt  calificat, cu un rest de pedeapsă de 1167 zile“, spune procuror Dan Stepanencu. Inculpaţii  au recunoscut săvârşirea infracţiunilor pentru care au  fost cercetaţi, iar cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite