Fred Goes Net: Ajutor pentru 52 de elevi predispuşi la consum de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de elevi de la unităţile şcoalre din Tulcea au participat, benevol, la proiectul „Fred Goes Net.- Intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificaţi-depistaţi pentru prima oară“, derulat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Tulcea.

Principalul obiectiv al proiectului a constat în realizarea de intervenţii asupra tinerilor care au fost depistaţi pentru prima oară în legătură cu consumul de droguri cu scopul reducerii riscului de a deveni dependenţi de tutun, alcool, etnobotanice sau droguri ilicite, prin organizarea unor intervenţii de grup. Astfel de grupuri au fost organizate la nivelul a cinci unităţi şcolare: şcoala nr. 12 Tulcea, şcoala nr. 10 Alexandru Ciucurencu Tulcea, şcoala nr.6 Grigore Antipa Tulcea, şcoala Traian Coşovei, Somova şi Colegiul Economic Delta Dunării Tulcea, având un număr de 52 de beneficiari direcţi (elevi).
„Intervenţia timpurie răspunde strigătului de ajutor al tânărului şi oferă suport specific. Scopul ei este de a stopa dezvoltarea consumului problematic de droguri. Oferirea de informaţii şi a unei ocazii în care ei să se gândească critic la propriul consum este o altă modalitate de a extinde acest ajutor. Cursul FRED a acţionat şi ca un cadru în care se încearcă identificarea celor care ar trebui să fie încurajaţi să caute ajutor adiţional“, spune Iulian Unguru, coordonatorul Centrului Antidrog din Tulcea.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite