Fostul director al Agenţiei de Protecţia Mediului a revenit pe locul lăsat liber de Viorica Bîscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Gheorghe este din nou director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului
Neculai Gheorghe este din nou director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului

Neculai Gheorghe a primit luni după amiază, la ora 13.00, numirea oficială pe postul de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului. De fapt, este vorba despre o mutare a lui Neculai Gheorghe, care de nouă luni a fost la conducerea agenţiei din Alba.

„Am primit numirea ieri după amiază, am călătorit noaptea, iar azi dimineaţă, înainte de ora 8.00, am ajuns la birou“, spune directorul APM Tulcea.
Fostul şef al Agenţiei de Mediu a fost eliberat din funcţie în mai 2009, la schimbarea guvernului liberal cu cel PSD – PDL. Locul lui a fost luat iniţial de Andaluzia Luca (susţinută de PSD), iar apoi de Viorica Bîscă (susţinută de PDL). Neculai Gheorghe a susţinut că schimbarea lui din funcţie s-a făcut pe criterii politice, astfel că a acţionat în instanţă şi a primit câştig de cauză pe 20 mai 2011. Guvernul a avut soluţie şi pentru aplicarea deciziei definitive şi irevocabile a instanţei judecătoreşti, astfel încât planurile locale să nu fie date peste cap: Neculai Gheorghe şi-a recâştigat postul  de director al APM, dar nu la Tulcea, ci la Alba, unde tulceanul a lucrat începând cu 1 iunie.
„Timp de nouă luni am lucrat la Alba, am făcut naveta“, mai precizează directorul APM.
La începutul lunii martie, şefa APM, Viorica Bîscă, a fost promovată prin ordin de ministru pe postul de guvernator ARBDD, lăsând astfel, scaunul de şef al mediului liber. Timp de o săptămână s-au luat în calcul toate variantele posibile, iar autorităţile de la Bucureşti au decis că este cazul ca fostul director să fie readus la Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite