Fostă şefa a BCR Tulcea este acuzată de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucursala BCR ( www.eminemscu.3x.ro)
Sucursala BCR ( www.eminemscu.3x.ro)

Mai mulţi funcţionari constănţeni sunt acuzaţi de înşelăciune după ce ar fi obţinut credite prin intermediari, pe care nu le-au mai achitat.Procurorii spun că aceştia ar fi beneficiat atunci de complicitatea şefei BCR Tulcea

Potrivit anchetatorilor constănţeni, din cercetarile efectuate s-a stabilit că, în perioada decembrie 2007 – octombrie 2008, primarul comunei Cogealac, Cati Hristu, a pregătit dosare de credit cu acte false pentru mai multe persoane. Acestea au ajuns la sucursala B.C.R. Tulcea, de unde, cu ajutorul şefei băncii în cauză, a obţinut credite în valoare totală de 500.000 de lei şi 40.000 de euro. Toţi banii au ajuns în posesia lui Cati Hristu şi au fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale şi pentru achiziţionarea de terenuri pe care urmau să fie ridicate centrale eoliene.
Unul dintre solicitanți, Eugen Anghel, a reușit să obțină de la o BCR Tulcea suma de 5000 de euro și 74.000 lei, deși trăiește într-o casă aproape dărâmată cu două camere și nu are niciun venit. Într-un alt caz, solicitantul Vasile Lambru a reușit să obțină alte câteva mii de euro dar și sume importante în lei, deși singura sa proprietate este un bordei din stuf din Cogealac.
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii constanţeni ,gruparea infracţională înfiinţată de Cati Hristu a beneficiat de complicitatea şefei BCR Tulcea din acea perioadă, de la care s-au obţinut majoritatea creditelor, aceasta fiind cumnata unuia dintre complicii primarului. Oamenii legii spun că suspecţii au reuşit să obţină atât de uşor aceste credite şi pentru că, la BCR Tulcea, până în anul 2008, director era cumnata lui Adam Grameni, respectiv Cheraţa Grameni.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite