Florea Damianov, tulceanul căruia i-a scăzut pensia de şapte ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru Damianov, viaţa continuă la fel
Pentru Damianov, viaţa continuă la fel

Florea  Damianov este pensionarul din Tulcea cel mai afectat de măsurile de austeritate ale guvernului Emil Boc. După recalcularea pensiilor speciale, aviatorul a ajuns să aibă  pensie de 1.000 de lei.

Tulceanul acceptă ideea că nu se va mai bucura de banii pe care îi avea până acum. Există o lege, care se respectă, nu se discută, şi care este pusă în aplicare. La fel de lege ca cea care i-a dat o pensie de 7.000 de lei.
Are 52 de ani şi a ieşit la pensie în 2008. Are carte de muncă din 1978 şi în 1982 a terminat şcoala militară.
„Cred că grupa noastră de muncă nu este una obişnuită, iar periculozitatea din aviaţie nu este la fel ca cea din alte domenii. Nu cred că s-a făcut marea dreptate în România tăindu-mi mie pensia. Noi, aviatorii, suntem o mână de oameni. Eu nu ştiu decât un singur alt aviator în Tulcea. Este vorba despre un aviator militar. Nu am pretenţia că îi ştiu pe toţi, dar sigur suntem foarte puţini“, spune Damianov.
Nu a înţeles care sunt criteriile de selectare a celor care au rămas fără bani
Unii încă mai primesc pensii în baza unor legi speciale, alţii nu. Greu de înţeles, spune aviatorul, de ce unii au avut legi mai speciale decât altele. Unii au rămas cu pensii foarte mari, alţii nu. Poate că ar fi trebuit să se facă auziţi înainte de tăiere, acum e prea târziu.

„Mi se pare că este tot o nedreptate. Unii au pensii mari, alţii au rămas cu pensii cu mult mai mici. Iar eu, sincer, nu înţeleg de ce au început cu aviatorii. Poate dacă ne-am fi făcut auziţi înainte, ar fi fost altceva. Acum legea este în vigoare, accept faptul că aceasta îmi este pensia, nu mai am ce face“, spune Damianov.
Amănunte citiţi în ediţia tipărită a Adevarul de Seară.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite