Filmul interetnic revine în Piața Civică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară începe ediția a VI-a a Festivalului Săptămâna Filmului Interetnic, o manifestare care a devenit deja o tradiție pentru tulceni. Organizatorii de la  Centrul European pentru Diversitate EU Divers promit șapte seri de excepție. Evenimentul se va desfăşura în fiecare seară de la ora 20,30 pe scena din centrul municipiului. Fiecare etnie va prezenta dansuri şi cântece specifice, urmate de un film.

Prima seară aparține comunităților germană și bulgară, etnicii bulgari aflându-se în premieră la acest festival cu Ansamblul de dansuri și cântece bulgărești ASIGA al Comunității Bulgare din Lunca. Seara va fi continuată de către Forumul Democrat al Germanilor din Tulcea, printr-un recital de pian al Gretei Gasser, urmat de proiecția producției germane „Iepurele fără urechi“.

Click pe imagine pentru fotogalerie!

image

„Avem în premieră la acest festival comunitatea bulgară din Lunca iar pentru ediția viitoare și-a anunțat prezența și comunitatea armeană. Am încercat să aducem în cadrul acestui festival filme de genuri cât mai variate, pe toate gusturile (comedii, drame, istorice) și cred că am reușit să acoperim o paletă cât mai largă a gusturilor. Pentru că suntem în plin sezon turistic , am tradus programul festivalului atât în limba franceză cât și în cea engleză, acesta putând fi procurat de la principalii furnizori de servicii turistice de la nivelul municipiului“, spune Ana Lazăr, vicepreședintele Centrului European pentru Diversitate EU Divers, organizatorul festivalului.

Citiți în Adevărul de Tulcea ce alte surprize au pregătit organizatorii!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite