Festivalul Internaţional de Teatru „Tragos“, ediţia a XI-a. Iată ce piese de teatru vei putea vedea pe scena din Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 6 – 9 octombrie 2011, înmunicipiul Tulcea se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru „Tragos“. Preţul unui bilet de intrare este de 8,4 lei pe zi sau 42 de lei un abonament pentru întreg festivalul.

La această ediție vor participa: Teatrul „Jean Bart” Tulcea, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj, Teatrul „Impiria”, Verona – Italia, un spectacol susținut cu actrița Iulia Popescu, Teatrul Tineretului Piatra – Neamț, Teatrul de Artă București, Compania „SBaroc” din București.
Acest festival s-a născut din necesitatea unei instituții profesioniste de spectacole în Municipiul Tulcea, la inițiativa lui Nelu Serghei și Ion Dore, fondatorii grupului de teatru „Altar”.
În anul 1993, festivalul debutează ca o manifestare concurs adresată teatrelor neprofesioniste din țară, având și o secțiune unică pentru un festival de gen existent – recitaluri dramatice individuale.
„Din anul 1995, festivalul devine internațional, între timp dobândind statutul de cel mai curtat și râvnit festival din țară. Din lipsă de fonduri, în anul 1999, își încetează existența, până în anul 2003, când își mai adaugă o ediție. Dar, din păcate, aceeași lipsă de fonduri financiare face ca festivalul  să treacă în anonimat. La cerințele insistente ale formațiilor de teatru din țară și ale instițuțiilor, considerând că această manifestare nu aparține numai tulcenilor, prin valoarea deja dovedită în edițiile trecute, «Tragos» renaște în anul 2008“, spune Nelu Serghei.
Festivalul „Tragos” face ca în anul 2008 și în Municipiul Tulcea să se înființeze, cu sprijinul Consiliului Județean, un teatru profesionist, cu un sediu modern, sub denumirea Teatrul ”Jean Bart”.
Vezi AICI programul!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite