FOTO Tulcea: Stau ore întregi la coadă pentru a călători gratis cu autobuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de tulceni se înghesuie încă de la primele ore ale dimineţii în cartierul E3, acolo unde se împart cardurile pentru transport public. Pentru 8 lei pensionarii cu un venit mai mic de 850 de lei pe lună pot obţine un card de transport valabil trei luni

După ce în vara anului trecut Consiliul Local Tulcea a decis să renunţe la călătoriile gratuite pentru pensionarii cu venituri mici, din ianuarie aceştia se vor putea bucura din nou de gratuitate pe tranportul public.



Pentru a obţine legitimaţiile prin care să demonstreze că pot circula gratuit, sute de pensionari tulceni vin de dimineaţă, cu noaptea în cap, se aşează la coadă şi stau în frig aşteptând să se vadă cu gratuitatea în buzunar.
„Anul trecut mergea mult mai repede, acum stăm de mai bine de o oră aici. Am îngheţat. Venim pe jos din 23 august. Pentru noi este greu. Eu am peste 60 de ani deja şi nu mă mai pot deplasa pe jos“, spune una dintre pensionarele care s-au aşezat azi dimineaţă la coadă.
„De ce trebuie să plătim 8 lei pentru trei luni? Eu mă gândesc cu groază că mai trec prin asta încă o dată peste trei luni de zile. Copiii îmi spun să nu mai stau la coadă, dar de ce să nu iau cardul dacă e dreptul meu? Am muncit aproape 40 de ani şi am pensie de 480 de lei“, spune o altă pensionară, de 64 de ani.
Cardurile pot fi obţinute de la punctul de vânzare al Societăţii de Transport Public din cartierul E3 de luni până vineri de la 9.30 la 18.00 (cu pauză de la 13.30 la 14.00) sau sâmbătă de la 7.30 la 15.00.

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite