FOTO Reţea de braconieri din Iazurile, anihilată de Poliţia de Frontieră din Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei şase au fost aduşi la sediu
Cei şase au fost aduşi la sediu

Mascaţii au intrat, în baza unor mandate de percheziţie, în casele celor acuzaţi de braconaj. Şase persoane, cu vârste între 18 şi 45 de ani, toate din localitatea Iazurile (comuna Valea Nucarilor) au fost ridicate de mascaţi şi aduse cu dubiţa la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Bărbaţii au fost prinşi în flagrant în timp ce descărcau peşte din plasele monofilament



Peste 20 de poliţişti de frontieră au plecat spre Iazurile astăzi la ora 14.30. În colaborare cu reprezentanţii SIPI, aceştia au descins în locuinţele celor şase persoane despre care se ştia că ar fi implicate într-un grup cu obiectul de activitate – braconaj.



Aceştia au fost prinşi în timp ce îşi scoteau din saci sutele de plase monofilament. La momentul de faţă nu s-au făcut toate măsurătorile, dar se pare că este vorba despre circa 500 de plase, ţinute în 10 saci.



A fost confiscate două dispozitive electrice (interzise prin lege), o barcă cu două motoare de 20, respectiv 40 de cai, trei autorturisme Dacia, un aparat GPS de poziţionare a uneltelor de pescuit, un binoclu de observaţie a dispozitivului poliţienesc atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Aceştia au fost prinşi cu circa 400 de kilograme, în mare parte din specia şalău. Se pare că o parte din cantitatea de peşte fusese deja pusă pe piaţă.



„De asemenea, a mai fost găsit asupra lor şi un caiet cu numele clienţilor şi cu sumele datorate de cei cărora le vindeau peştele“, a declarat comisar şef Petrică Grigore, din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.





image
Barca braconierilor
image
Plase monifolament
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite