FOTO Noaptea muzeelor: Vizitează gratuit acvariul din Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă seara, tulcenii pot vizita gratuit unul din cele trei muzee din municipiul Tulcea: Centru Eco-Turistic „Delta Dunării“, Muzeul de Istorie şi Arheologie sau Muzeul de Etnografie şi Artă Populară.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea participă şi în acest an la evenimentul internaţional „Noaptea Muzeelor“ organizat sâmbătă, 19 mai 2012, prin accesul gratuit la vizitarea expozițiilor organizate de muzeele tulcene.
Programul de vizitare:
Muzeul de Istorie şi Arheologie (str. Gloriei, Parcul Monumentul Independenţei): 18:00 – 24:00 (ultima intrare: ora 23:00);
Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării“ (Str. 14 Noiembrie, nr. 1 bis): 18:00 – 23:00 (ultima intrare: ora 22:00)
Muzeul de Etnografie şi Artă Populară (Str. 9 Mai, nr. 2): 18:00 – 24:00 (ultima intrare: ora 23:00)
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a opta ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și Reţeaua Naţională a Muzeelor din România. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.
Anul trecut 5000 de tulceni au trecut pragul Centrului Eco Turistic „Delta Dunării“ în cele patru ore de gratuitate incluse în programul național Noaptea Muzeelor. Organizatorii spun că evenimentul a fost o reușită totală încă de la prima ediție.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite