FOTO Luptă împotriva diabetului: Testări gratuite pentru tulcenii din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Și în acest an Crucea Roșie Tulcea a desfășurat mai multe acțiuni menite să atragă atenția asupra importanței prevenției și menținerii sub control a diabetului zaharat, afecțiune ale cărei statistici sunt din ce în ce mai îngrijorătorare (14 noiembrie este ziua de luptă împotriva diabetului).

După ce timp de o săptămână voluntarii Crucii Roșii au fost prezenți în mai multe școli din municipiul Tulcea, oferind cadrelor didactice servicii gratuite de testare a glicemiei și tensiunii arteriale, miercuri peste 150 de persoane din localitățile Ceamurlia de Jos, Lunca și Jurilovca au avut posibilitatea de a-și verifica glicemia și tensiunea arterială în punctele special amenajate de Crucea Roșie.
„Ca de fiecare dată când avem acțiuni de acest gen, au fost depistate câteva persoane care, deși nu se știau cu probleme, au constatat că aveau nevoie de un control medical imediat. De asemenea, voluntarii au distribut trecătorilor pliante și broșuri cu informații utile despre diabetul zaharat“, a declarat Simona Covaliov, șef al filielei Tulcea a Crucii Roșii Române.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite